Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Orman Yangını ve Sellerle Birlikte İklim Kriziyle Enerji Arasında Olan İlişki…

30 Ağustos 2021 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»Orman Yangını ve Sellerle Birlikte İklim Kriziyle Enerji Arasında Olan İlişki…
Orman Yangını ve Sellerle Birlikte İklim Kriziyle Enerji Arasında Olan İlişki…
Türkiye ve dünyadaki enerji sektörüne dair gelişmeleri, sektörün önde gelen isimleriyle değerlendiren Milliyet Enerji dergisi, 5’inci sayısında iklim değişikliği ile mücadele doğrultusunda yaşanan ‘enerji dönüşümünü’ anlatıyor. Milliyet Enerji dergisi iklim değişikliği ve enerji sektörü arasındaki ilişkiye farklı bir perspektiften bakıyor.

Heyecanla beklenen Milliyet Enerji dergisi, 30 Ağustos Pazartesi günü beşinci sayısında son dönemde yaşadığımız orman yangınları ve sellerle birlikte iklim krizi ile enerji arasındaki ilişkiyi masaya yatırıyor. Milliyet Enerji dergisi yeni sayısında; iklim krizinin, enerji sistemleri ve altyapıları üzerindeki etkilere odaklanıyor ve bu konuyu enerji güvenliği çerçevesinden ele alıyor.

Avrupa Orman Enstitüsü’nden Inazio Martinez de Arano, son orman yangınlarının farkını anlatırken, IPCC raporlarının hakemliğini de yapan Doç. Dr. İzzet Arı enerji sektörünün iklim riski ve IPCC raporunun hiç konuşulmayan yönlerini paylaşıyor. Öte yandan Solar3GW’den Yusuf Bahadır Turhan, her yıl 3 GW güneş santrali kurulması için somut modelleri anlatarak, güneşin diğer yenilenebilir enerji kaynaklarından ayırma önerisini dile getiriyor. SHURA Enerji Dönüşümü Merkezi’nden Hasan Aksoy, yangın ve sellerin elektrik sistemini zorladığını vurguluyor.

Perspektif köşesinde Mithat Yurdakul; iklim değişikliği kapsamında artan sıcaklıklar, kuraklık ve son yaşanan orman yangınlarının elektrik tüketimindeki artışı ve üretim düşüşünün nedenlerini anlatıyor. Enerji Ekonomisi ve Finansal Analiz Enstitüsü’nden Tim Buckley, fosil yakıt şirketlerinin yeni ekonomik beklentiler içerisinde yaşadıkları zorlukları ve hissedarlarına yarattıkları sorunların altını çiziyor. Dr. Okan Yardımcı ise, enerji dönüşümü üzerinden petrol ve gazın tamamen terk edilemeyeceğine dikkat çekiyor.

30 Ağustos Pazartesi günü Milliyet Gazetesi ile birlikte bayilerden ücretsiz olarak ulaşılabilecek Milliyet Enerji dergisine, dijital platformlarda Dergilik ve Milliyet e-gazete uygulamalarından da erişilebilecek.

KAYNAK : https://www.enerjigazetesi.ist/orman-yangini-ve-sellerle-birlikte-iklim-kriziyle-enerji-arasinda-olan-iliski/

HABER: BÜLENT ÖZGEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika