Dolar : Alış : 32.5000 / Satış : 32.5586
Euro : Alış : 34.6207 / Satış : 34.6830
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3256 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Paralelin Başkenti Bursa’nın Eski Mülkü Amirleri ve İşadamları Gözaltına Alındı

28 Temmuz 2016 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Paralelin Başkenti Bursa’nın Eski Mülkü Amirleri ve İşadamları Gözaltına Alındı
Paralelin Başkenti Bursa’nın Eski Mülkü Amirleri ve İşadamları Gözaltına Alındı

5799a0dd67b0a915f093f07f

Bursa merkezli FETÖ/PDY operasyonunda, eski Bursa Valisi Şehabettin Harput ve eski İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya’nın da aralarında bulunduğu 72 kişi gözaltına alındı. Bursa’da FETÖ/PYD yapılanmasına yönelik operasyonda eski Bursa Valisi Şahabettin Harput, eski Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ve aralarından önemli işadamlarının da bulunduğu 73 kişi gözaltına alındı.

fft31_mf7954764

Bursa Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, gözaltına alınması kararı verilen 73 kişiden Bursa’da 6.5 yıl valilik yapan ve bir dönem İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevinde de bulunan Şahabettin Harput ile eski emniyet müdürü Ali Osman Kahya dün gece yakalandı. Harput ve Kahya ile birlikte aynı operasyon kapsamında gözaltına alınanlar Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

bursa-eski-valisi-ve-eski-il-emniyet-muduru-zvvy

Şahabettin Harput, görev yaptığı sürede Özel İdare’ye ait binayı Gülen Cemaati’ne ait hastaneye usulsüz verdiği iddialarıyla da gündeme gelmişti.  Alınan bilgiye göre, FETÖ‘nün darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Bursa Emniyet Müdürlüğü, FETÖ/PDY’ye yönelik operasyon yaptı.

30298

Operasyon kapsamında, eski Bursa Valisi Harput Ankara‘da, eski Emniyet Müdürü Kahya ise Bursa’da gözaltına alındı. Harput’un,Bursa’ya getirileceği öğrenildi. 2004-2007 yılları arasında İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı da yapan Harput ve Kahya’nın yanı sıra önemli bölümü iş adamı olan 78 kişi gözaltına alındı.

bursali-sanayiciden-babasinin-adini-yasatmak--7497115_x_o

Gözaltına alınanlar arasında, örgüte finansal destek sağlanması kapsamında Bursalı iş adamlarından “himmet” adı altında paraların toplanmasını organize edenler ile örgüte para verenlerin bulunduğu ileri sürüldü. Operasyonun devam ettiği ve gözaltına alınacakların sayısının 100’ü aşabileceği belirtildi. Bursa Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, bir dönem Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olan Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ve iki oğlu, kentin ileri gelen işadamları Hulusi Karakuzu ve Sami Şentürk’ün de aralarında bulunduğu 76 işadamı da gözaltına alındı. Bursa Cumhuriyet Savcılığı yetkilileri soruşturmanın sürdüğü için gözaltına alınanların listesini açıklamazken,bu sayının 100’ü aşabileceği belirtildi.Ünlü kuruyemişçi de Aydın’da gözaltında Ülke çapında şubeleri bulunan Aydın merkezli Tuğba Kuruyemiş firmasının ortaklarından Ahmet Tonkul da gözaltına alındı. [Celal Sönmez ve iki oğlu Bursa’da gözaltına alındı. Darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında Aydın merkezli Tuğba Kuruyemiş firmasının ortaklarından Ahmet Tonkul ve kardeşlerinin evinde arama yapıldı.

 302-be2731  

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yürütülen ve Bursa’nın önde gelen iş adamlarının yakalandığı operasyon kapsamında gözaltı sayısının artabileceği kaydedildi. Haklarında gözaltı verilen kişilerin yakalanması için kapsamlı polis operasyonları sürdürüyor.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika