Dolar : Alış : 32.4527 / Satış : 32.5111
Euro : Alış : 34.8255 / Satış : 34.8882
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Paris-Kahire seferini yapan yolcu uçağı düştü

20 Mayıs 2016 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Paris-Kahire seferini yapan yolcu uçağı düştü
Paris-Kahire seferini yapan yolcu uçağı düştü

indir - Kopya

Mısır Havayolları’na ait yolcu uçağının, Yunanistan’ın Kerpe Adası’na düştüğü açıklandı. Pilotların acil durum bildirimi yapmamaları ise terör saldırısı ihtimalini güçlendiriyor.Yerel saatle 02:45’te radar bağlantısı kesilen uçağın Yunanistan’ın Kerpe Adası açıklarında denize düştüğü, Yunanistan havacılık yetkilileri tarafından açıklandı.

1320593020363 - Kopya

Daily Mail’de yer alan habere göre, uçak kazaları uzmanları ise uçağın yüksek ihtimalle bir terör saldırısı nedeniyle düştüğünü belirtti. Öte yandan Independent’a konuşan havacılık ve güvenlik uzmanları, uçağın radarda kaybolmasının nedeninin ‘patlayıcı bir maddeden’ kaynaklanabileceğini açıklamıştı.

1320085537736 - Kopya

‘GÖKYÜZÜNDE BİR ATEŞ TOPU GÖRDÜM’

Reuters’ın aktardığı habere göre, Yunanistan’ın Savunma Bakanı kaynaklarına konuşan bir ticari gemi kaptanı, dün gece saatlerinde Kerpe Adası’nın yaklaşık 130 deniz mili güneyinde gökyüzünde bir ‘ateş topu’ gördüğünü iddia etti. EgyptAir’in havalandıktan saatler sonra radarlarla bağlantısının kesildiğini duyrulmuştu. Fransa’nın başkenti Paris’teki Charles de Gaulle Havalimanı’ndan, Mısır’ın başkenti Kahire’ye gitmek için yerel saatle 23:09’da havalanan uçağın Yunanistan’ın Kerpe Adası yakınlarına düştüğü belirlendi. Mısır Sivil Havacılık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada uçağın büyük ihtimalle Akdeniz’e düşmüş olabileceği belirtilirken, EgyptAir ise uçak radardan kaybolduktan 2 saat sonra, yerel saatle 04:26’da uçaktan bir imdat çağrısı yapıldığını açıkladı. 0,,19147737_303,00

İlk gelen bilgilere göre, Airbus 320-232 tipi yolcu uçağında 56 yolcu, yedi mürettebat ve üç güvenlik görevlisi olmak üzere 66 kişinin bulunduğu belirtildi. Uçaktaki yolcular arasında 30 Mısır, 15 Fransa, 1 İngiltere ve 1 Belçika vatandaşı olduğu öğrenildi. Mısır Sivil Havacılık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Radarda kaybolan uçak büyük ihtimalle Akdeniz’e düştü” denilmişti.

UÇAK RADARDAN KAYBOLDUKTAN 2 SAAT SONRA ‘İMDAT ÇAĞRISI’ YAPILDI

Öte yandan Mısır Havayolları’ndan yapılan açıklamada, radardan kaybolduktan 2 saat sonra, yerel saatle 04:26’da uçaktan ‘imdat çağrısı’ yapıldığını açıkladı. Bu da bir terör saldırısı olduğu ihtimalini arttırdı. Mısır Havayolları, uçağın 11 bin metre yükseklikte seyir halindeyken alçaldığı sırada, Mısır hava sahasına girdikten kısa süre sonra radarlarla bağlantısının kesildiğini açıkladı.

misir-ucak2 - Kopya

30 MISIRLI, 15 FRANSIZ

Mısır Havacılık Bakanlığı, uçaktaki yolcular arasında 30 Mısırlı ve 15 Fransız bulunduğunu açıkladı.Uçakta İngiltere, Kanada, Cezayir, Belçika, Çad, Kuveyt, Portekiz, Suudi Arabistan ve Sudan’dan da yolcular da olduğu belirtildi.

SON İRTİBAT KAYBOLMADAN 10 DAKİKA ÖNCE

Fransa Başbakanı Manuel Valls, uçağın akıbeti konusunda her seçeneğin masada olduğunu ifade etti ve “Bu aşamada hiçbir teoriyi gözardı edemeyiz. Mısır’da hem askeri yetkililerle hem de hükümet temsilcileriyle temas halindeyiz” dedi. Flightradar24.com sitesine göre uçağın izlediği rota

160519083729_egyptair_flight_ms804_624map_turkish

İMDAT SİNYALİ VERMEDİ

EgyptAir Tönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmed Abdül, uçağın radardan aybolmadan önce herhangi bir imdat sinyali veya acil yardım çağrısı vermediğini söyledi.

PARÇALARI BULUNDU

Yunanistan yakınlarında düşen Egyptair uçağının parçaları Mısır FIR’ın içinde, Girit Adası’nın 200-230 mil güneybatısında bulundu. Yapılan açıklamaya göre kurtarma ekipleri tarafından turuncu renkte, düşen uçağa ait iki parça bulundu. Olay yerinde uçan bir Mısır kurtarma uçağı tarafından fark edilen parçaların birinin uzun, diğerinin paralelkenar olduğu açıklandı. Aynı anda Yunan Sahil Kuvvetleri de bu bilgiyi doğruladı. Bulunan parçalardan uçağın parçalanmış olma ihtimali kuvvetlendiği için uçakta bulunanların hayatta olma olasılığı da düşük görülüyor.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika