Dolar : Alış : 32.4742 / Satış : 32.5327
Euro : Alış : 34.7084 / Satış : 34.7710
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3256 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Park Yapılması İçin İzin Verildi, AVM Yapılıyor

06 Mayıs 2019 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Park Yapılması İçin İzin Verildi, AVM Yapılıyor
Park Yapılması İçin İzin Verildi, AVM Yapılıyor

Samsun’da park yapılması için tahsis edilen araziye alışveriş merkezi yapılıyor.

Samsun’un Atakum ilçesinde ‘bölge parkı’ yapılması şartıyla izin verilen alana kültür merkezi yapıldı. Mahkeme, merkezin inşaat ruhsatını iptal etti. Kültür merkezi alanı için ayrılan alanında ise AVM inşaatına başlandı. Mimarlar Odası konuyu yargıya taşıdı.

Samsun’da dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı, AKP Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz zamanında, DSİ’den ‘bölge parkı’ yapılacağını belirtilerek alınan ve ağaçların bulunduğu denize sıfır olan araziye, kültür merkezi yapıldı. Mimarlar Odası Şube Başkanlığı bu durum üzerine konuyu yargıya taşıdı. Yargı süreci sonunda kültür merkezinin inşaat ruhsatı iptal edildi. Kültür Merkezi’nin ruhsatı iptal edildi.

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre belediye tarafından kültür merkezi olarak ayrılan 10 bin metrekarelik başka bir alana ise AVM yapılması kararı alındı. AVM inşaatı tüm hızıyla sürüyor.

Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanlığı inşaatı bitme aşamasına gelen AVM binası için de dava açtı. Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu, imarda yaşanan garipliklere dikkati çekti.

AVM inşaatının bulunduğu yerin 2017 öncesi Atakum imar planlarındakültür alanı olarak ayrıldığını hatırlatan Mimarlar Odası Samsun ŞubeBaşkanı İshak Memişoğlu, “Revizyon imar planı değişikliği yapıldı.Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi DSİ’nin kent parkı yapılmasıkarşılığında verdiği alana yapıldı.

Ama önceki imar planında kültür alanı yapımıdevam eden AVM’nin olduğu yerdeydi. Büyükşehir Belediyesi o alana plan notudüşerek ticaret alanına çevirdi. Danıştay’ın vermiş olduğu kararın anlamıkültür alanı AVM’in olduğu yerdir” diye konuştu.

2017 Atakum revizyon imar planının iptali için de davaya müdahilolduklarını belirten Memişoğlu, “Revizyon imar planında birçok park ve sağlıkalanı konut alanına çevrilmiş. Yeşil alan metrekaresi aynı şekilde korunmuşolmasına rağmen nüfusun yoğun olduğu yerlere düşük metrekarelerde yeşil alanlar bırakılmış.

Birçok alan rant için kullanılmaya çalışılmış. Kültür sanatetkinlikleri için kullanılması planlanan alanın plan notu değiştirilerek şuanda yapımı devam eden AVM’ninyapılmasına zemin hazırlamış. Bunun iptali için bir vatandaşımızın Büyükşehirve Atakum Belediyesi’ne açtığı davaya müdahil olduk. Gerekçelerimiziaçıklıyoruz. Dava İdare Mahkemesi’nde sürüyor” diye konuştu.

KAYNAK : http://www.bakhabere.com/wp-content/uploads/2019/05/d5e08ff670c45b89d22774dd3ff0c461.png

BÜLENT ÖZGEN-HABER MERKEZİ

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika