Dolar : Alış : 32.4747 / Satış : 32.5332
Euro : Alış : 34.8231 / Satış : 34.8859
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Petrol Ofisi Maxima 2023 Yeşil Bursa Rallisini Burak Çukurova Burak Akçay ikilisi kazandı

24 Mayıs 2023 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Petrol Ofisi Maxima 2023 Yeşil Bursa Rallisini Burak Çukurova Burak Akçay ikilisi kazandı
Petrol Ofisi Maxima 2023 Yeşil Bursa Rallisini Burak Çukurova Burak Akçay ikilisi kazandı

Bursa Otomobil Sporları Spor Kulübü (BOSSEK) tarafından düzenlenen ralli 19 Mayıs Cuma akşamı 20.00’da Sheraton Bursa önünde gerçekleştirildi.. Start seremonisi ile başlayan rallide, ekipler iki gün boyunca toplam uzunluğu 470 km. olan asfalt zeminli parkurda 10 özel etapta mücadele etti. 34 ulusal ekibin haricinde, 34 Erkan Bodur TOSFED Ralli Kupası ve 7 historic ralli katılımcısının yer aldığı rallinin ilk günü startı 20 Mayıs Cumartesi günü saat 09.30’da Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadı Otoparkı’nda hizmet veren servis alanından başladı İlk gün; Delice, Sırma ve Dağakça etaplarının ikişer kez geçilmesinin ardından saat 19.08’den itibaren 1 gün sona erdi.. Rallinin ikinci günü 21 Mayıs Pazar saat 09.00’da başlayan yarış, Hüseyinalan ve Soğukpınar etapları ikişer kez geçildikten sonra saat 16.15’te Aloft Hotel Bursa önündeki finiş podyumunda ödül töreni ile son buldu..

Petrol Ofisi Maxima 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası ikinci yarışı Beydağ Int Yapı 47.Yeşil Bursa Rallisi, ICRYPEX, Bursa Büyükşehir Belediyesi, aloft Hotel Bursa, İnallar ve Özhan katkılarıyla Bursa Otomobil Sporları Spor Kulübü tarafından düzenlendi. Ekiplerin iki gün boyunca toplam uzunluğu 470 km. olan asfalt zeminli parkurda 10 özel etapta mücadele ettikleri rallinin genel klasman birincisi BC Vision Motorsport takımından Burak Çukurova-Burak Akçay olurken, ekip aynı zamanda Sınıf 2 birinciliğinin de kazandı. GP Garage My Team’den Ümit Can Özdemir-Batuhan Memişyazıcı ikinci olurken, Castrol Ford Team Türkiye’den Ali Türkkan-Burak Erdener ise genel klasman üçüncülüğünün yanı sıra Sınıf 3 birinciliğini elde ettiler. İkinci gün ara ara yüzünü gösteren yağışlı havanın ekipleri bir hayli zorladığı rallinin Markalar birincisi Castrol Ford Team Türkiye, Takımlar birincisi de BC Vision Motorsport oldu.

Bu yıl uygulanmaya başlanan masters kategoride birinci GP Garage My Team’den Uğur Soylu olurken, ikinciliği aynı takımdan Erhan Akbaş, üçüncülüğü de Castrol Ford Team Türkiye’den Cem Yudulmaz kazandı. Red Bull sporcusu Ali Türkkan yarışın Genç pilotlar birinciliğini kazanırken, genç co-pilot birincisi Sevgi Aktürk ile yarışan Begüm Uludağ oldu. Rallinin Sınıf 4 ve iki çeker birincisi Atış Motorsports’tan Yıldıray Demircioğlu-Mehmet Köleoğlu olurken, Sınıf N birincisi GP Garage My Team’den Sinan Soylu-Özgür Akdağ, Sınıf 5 birincisi BC Vision Motorsport’tan Tuncer Sancaklı-Asena Sancaklı oldular. Kadın pilotlar birinciliğini GMG Racing’ten Burcu Çetinkaya, kadın co-pilotlar birinciliğini ise Asena Sancaklı elde ettiler.

Türkiye’nin en genç ralli takımı Castrol Ford Team Türkiye, hızlı başladığı 2023 yarış takviminin ikincisi olan 47. Yeşil Bursa Rallisi’nde genç pilotlarıyla ilk dört sırayı domine etti. Türkiye’ye Avrupa şampiyonluğunu kazandırarak adını tarihe yazdıran Castrol Ford Team Türkiye, 26. yılını kutladığı 2023 sezonunda 16’ncı şampiyonluk hedefine emin adımlarla ilerliyor. Castrol Ford Team Türkiye’nin yıldız pilotları dış tasarımları tamamen yenilenmiş, güçlü Ford araçlarıyla tam kadro olarak yarıştı. Bu yıla başarılı bir başlangıç yapan Castrol Ford Team Türkiye’nin genç ve gelecek vadeden pilotları Bursa’da gençlerde ilk dört sırayı domine etmeyi başardı.Türkiye’nin en genç takımı Bursa’ya damgasını vurdu. Fiesta Rally3 araçlarıyla asfalt zeminde de hızlarını ve yeteneklerini konuşturan Ali Türkkan ile co-pilotu Burak Erdener, ilk etaptan itibaren yarışın hâkimiydi.

Türkkan ve Erdener, Genç Pilotlar Birinciliği ve yarışın ekstra puan veren etabı olan Power Stage Birinciliği’ne uzanırken, Genel Klasman’ı da üçüncü olarak bitirdiler.Ford’un ralli dünyasında iki çeker sınıfını domine eden otomobili Ford Fiesta Rally4 ile yarışan genç pilot Efehan Yazıcı ile co-pilotu Sevi Akal da yarışın iddialı isimlerindendi. 2022 yılında takımına Türkiye Ralli Genç Pilotlar Şampiyonluğunu kazandıran genç pilot Efehan Yazıcı, Genç Pilotlar Üçüncülüğü’nü elde etti. Castrol Ford Team Türkiye altyapısından yetişen Sevi Akal da kadın co-pilotlar ikinciliğine uzandı. Murat Bostancı: “16. şampiyonluğumuza emin adımlarla ilerliyoruz” Castrol Ford Team Türkiye’nin pilot koçu olan şampiyon pilot Murat Bostancı, 47. Yeşil Bursa Rallisi hakkında şu yorumu yaptı: “Bodrum etabının ardından Türkiye Rallisi’nin ikinci ayağı olan Yeşil Bursa Rallisi’ni de başarıyla tamamladık, elde ettiğimiz podyum derecelerinden memnunuz. Türkiye’nin en genç ralli takımı olarak Gençler kategorisindeki performansımızla adımızı duyurmaktan gurur duyuyoruz. Castrol Ford Team Türkiye olarak 26. yılımızı kutladığımız bu sezonda 16. şampiyonluğumuza ulaşmak üzere emin adımlarla ilerliyoruz. Türkiye’de ralli sporuna altyapıdan başlayarak ciddi yatırımlar yapan Castrol Ford Team Türkiye, başarısını ve adını genç şampiyonlarıyla daha da ileriye taşıyacak.”dedi.

Yarışın klasik ralli otomobillerine açık historic klasmanı ve Kategori 1 birinciliğini baba oğlu ekip Ömer Gür-Levent Gür kazanırken, Tan-Selda Çağlayan çifti ikincilik ve Yılmaz Köprücü-Utku Güloğlu da üçüncülük basamağına çıkan ekipler oldular. Historic klasmanı kadın co-pilot birinciliği ödülünü ise Selda Çağlayan kazandı..Erkan Bodur TOSFED Ralli Kupası klasmanında BC Vision Motorsport’tan Melih Cevdet Yıldırım-Bora Arabacı, genel klasman ve Kategori 2’de ilk sırada yer alırken, Kategori 1’de Kaan Kara-Taner Kara, Kategori 3’de Fatih Selim Göçer-Ali Tuğrul Kaya ve Kategori 4’te de Kemal Çetinkaya-Tolga Tezeken kupayı ilk sırada tamamlayan ekipler oldular. Kadın pilotlar birincisi kızı Zeynep Tümerkan ile ilk kez bir rallide start alan Çiğdem Tümerkan olurken, Sinan Yardımedici ile ilk startını alan Cansu Açar da kadın co-pilotlar birinciliğine uzanan isim oldu…. Haber ; Cem Bayram SEÇEN

Petrol Ofisi Maxima 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası Takvimi:

10- 11 Haziran Eskişehir Rallisi
2-3 Eylül Kocaeli Rallisi
30 Eylül- 1 Ekim İstanbul Rallisi
28- 29 Ekim 100. Yıl Rallisi
18- 19 Kasım Ege Rallisi

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika