Dolar : Alış : 32.5000 / Satış : 32.5586
Euro : Alış : 34.6207 / Satış : 34.6830
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3256 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

PKK’da büyük panik ! TSK’nın kararlı operasyonları ile PKK terör örgütü Bitiyor

07 Aralık 2016 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»PKK’da büyük panik ! TSK’nın kararlı operasyonları ile PKK terör örgütü Bitiyor
PKK’da büyük panik ! TSK’nın kararlı operasyonları ile PKK terör örgütü Bitiyor

 2-1-pkk-doski    

Terör örgütü PKK, Kuzey Irak’taki kampları terk ederek Kandil’in İran tarafına kaçıyor. Daha önce 200-300 kişilik kalabalık gruplar halinde hareket eden teröristler 4-5 kişilik küçük gruplara bölündü. Kazdıkları çukurlar, kurdukları barikatlar ve döşedikleri bombalarla vatandaşın hayatını cehenneme çeviren terör örgütü PKK’ya karşı sürdürülen operasyonlardaki kararlılık, çok sayıda teröristin etkisiz hale getirilmesi ve örgütün taban kaybetmesi Kandil’de büyük panik yarattı.

1147341775152timthumb

Kandil, terör örgütü yöneticilerinden başlarının çaresine bakmalarını, örgüte katılımları yerel düzeyde organize etmelerini, bölgesel şekilde karar vererek eylem yapmalarını isterken, “Halkı kazanmamız lazım” talimatı verdi. Bunun üzerine devlet, terör örgütünü il ve ilçelerden tamamen temizleyip kırsala sıkıştırmayı, örgüt mensuplarının teslim olmasını sağlamayı sonra da vatandaşla bağını kesip mücadeleyi sürdürmeyi kararlaştırdı.

pkk-daki-panik-telsiz-konusmalarina-yansidi-7649608_x_843_otsk-dan-flas-operasyon-aciklamasi-2525694

HALK DEVLETİNE GÜVENİYOR Aralıksız sürdürülen mücadele ile örgüt Kandil’e çekildi. İllerdeki üst düzey teröristler etkisiz hale getirildi. Ağır kayıplar veren terör örgütünden 2016 yılında 457 terörist kaçarak adli makamlara teslim oldu. Yıllardır girilemeyen yerler terörist unsurlardan temizlendi. Bölge halkının devlete güveninin pekiştirilmesiyle birlikte Kandil’e peş peşe hava operasyonları başlatıldı.

050120160244285740103cukurca-operasyonu-pkknin-psikolojisini-bozdu-gerekirse-intihar-edin1

KÖYLERE KAÇIYORLAR Kırsalda yedikleri büyük darbeler ile hareket kabiliyetini yitiren, ardından da beli kırılan terör örgütü PKK’da ‘çözülme’ hızlandı. Kandil’in Irak tarafında kış yapılanmasına izin verilmeyen teröristler panik halinde Kandil’in İran tarafındaki köylere kaçmaya başladı. Teröristler, Haftanin, Sinaht, Kanimasi, Hinere, Hakurk bölgelerinin sarp ve dağlık kesimlerinden 200-300 kişilik gruplar halinde Türkiye’ye sızıyordu. Kararlı operasyonlarla dağılma süreci hızlanan örgüt, militanları büyük gruplar yerine 3’erli 5’erli küçük gruplara ayırdı. Örgütün üst düzey yöneticileri militanlara ‘sivil yerleşim yerlerinde saklanmayın’ talimatı verdi.

147_pkkli_terorist_olduruldu_1472918548_9344

TERÖR TÜRKİYE SINIRINDAN UZAKLAŞTIRILDI Terörün kökünü kazımakta kararlı olan devlet, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ile işbirliği yaparak Irak’ın Kandil ve Sincar bölgelerinde ‘kalıcı’ adımlar atılarak buralar ‘terör üssü’ olmaktan çıkarılacak. Kuzey Irak’taki bölgesel Kürt hükümetinin de PKK’ya karşı tavrını sertleştirmesinin ardından PKK’yı daha önce saklandıkları köylere girememe korkusu sardı. Ayrıca Kandil’de bulunan terör örgütü PKK’nın sözde üst yöneticilerine karşı nokta operasyonlar sürdürülecek.
flasturk-savas-ucaklari-pkknin-zap-gare-haftanin-metina-avasin-kamplarini-vurdutemizlik-operasyonlarinda-buyuk-ilerleme-1807641
SAVAŞ UÇAKLARI PKK’YI VURDU TSK’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu, dün akşam saatlerinde Diyarbakır / Hani kırsalında, savaş uçaklarıyla hava harekatı düzenlendi. Bölgede tespit edilen biri silah mevzii, diğeri de terörist barınağı olan iki hedefin imha edildiği belirtildi. 

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika