Dolar : Alış : 32.3271 / Satış : 32.3854
Euro : Alış : 34.4475 / Satış : 34.5096
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3250 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

PKK’lı hainlerin keskin nişancısı kadın çıktı

13 Şubat 2016 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»PKK’lı hainlerin keskin nişancısı kadın çıktı
PKK’lı hainlerin keskin nişancısı kadın çıktı

 0622354439423  manset

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde etkisiz hale getirilen keskin nişancının “Şilan” kod adlı kadın terörist olduğu belirlendi.Teröristin, keskin nişancılık ve suikast konularında eğitimli olduğu, bomba yapımında eğitim verdiği ve Kanas silahıyla defalarca eylemlerde yer aldığı tespit edildi.

sur_daki_buyuk_tehlike_kadin_sniperler_ve_docka_h6679_40ace

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Sur‘da sokağa çıkma yasağı uygulanan 6 mahalle ile Gazi Caddesi’nin bir bölümünde uygulanan sokağa çıkma yasağı kapsamında terör örgütü PKK mensuplarınca kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması ve tuzaklanan patlayıcıların imha edilmesi amacıyla güvenlik güçlerince başlatılan operasyon sürüyor.

kanasli-saldiriya-18-sehit-pkk-li-keskin-8080225_57_m

Operasyon kapsamında, güvenlik güçlerince dün etkisiz hale getirilen keskin nişancının, “Şilan” kod adlı kadın terörist olduğu belirlendi.
Kadın teröristin, geçen yıl ekim ayında Sur’a geldiği, özellikle çatışmaların yoğun yaşandığı Hasırlı Mahallesi ve çevresinde örgüt mensuplarınca hazırlanan tuzaklı, bombalı eylemlerde teknik hazırlık yaptığı ve çatışmalarda M16 marka silah kullandığı saptandı.Keskin nişancılık ve suikast konularında eğitimli “Şilan” kod adlı teröristin, bomba yapımı konusunda da örgüt üyelerine eğitim verdiği, Kanas marka silahla defalarca eylemlerde yer aldığının tespit edildiği belirtildi.

KESKİN NİŞANCI

Keskin nişancı, uzun namlulu silahlarla ve genellikle uzun mesafeden hassas atış yapmak üzere yetiştirilmiş kimse. Çoğunlukla polis, asker gibi silahlı bir birlikte görev alan bu kimselere keskin nişancı tüfekleri ile özel eğitim verilir. Keskin nişancılar hedeflere çok uzaktan isabet kaydetmek ya da çok küçük hedefleri vurmak için keskin nişancı ekipmanlarını kullanırlar. Ayrıca, düşman tarafından görülmemeleri için gizlilik ve kamuflaj eğitimi alırlar.Ordunun yanı sıra birçok polis departmanı da, özel eğitimli ekiplerinde keskin nişancılara yer verir. Genellikle deneyimli avcılar da keskin nişancıların kullandığı bazı yöntem ve teçhizatları kullanırlar.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika