Dolar : Alış : 32.4527 / Satış : 32.5111
Euro : Alış : 34.8255 / Satış : 34.8882
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

PKK’lı Teröristlerin açtığı ateş sonucunda 2 Askerimiz Şehit oldu

08 Ocak 2016 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»PKK’lı Teröristlerin açtığı ateş sonucunda 2 Askerimiz Şehit oldu
PKK’lı Teröristlerin açtığı ateş sonucunda 2 Askerimiz Şehit oldu

 

 

314571

 

Şırnak’ın Cizre ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit oldu. Sur’da çatışmada yaralanan asker ise hastanede tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi’nde 2 Aralık günü, barikatların kaldırılması, hendeklerin kapatılması ve PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Sur’da bugün güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışmalar yaşanırken, ilçeden sık sık silah ve patlama sesleri yükseldi. Çatışmalar sırasında PKK’lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateş ve tuzaklanan el yapımı patlayıcıların infilak ettirilmesiyle düzenlenen saldırılarda toplam 6 asker yaralandı. Yaralı askerlerden bir uzman çavuş yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı 5 askerin Diyarbakır Asker Hastanesi’nde tedavisi sürüyor. Sur’da ise çatışmalar yer yer devam ediyor. Şehit düşen Uzman Çavuş Tolga Sağlam’ın İzmir’in Torbalı ilçesinde oturan ailesine şehadet haberi verildi. Aslen Muğla nüfusuna kayıt olan şehit uzman çavuş’un Torbalı ilçesi Torbalı Mahallesi 5013 sokaktaki baba ocağına acı haber, askeri yetkililer ve Torbalı Kaymakamı Aydın Memük tarafından ulaştırıldı.Şehit düşen Uzman Çavuş Tolga Sağlam Sağlam’ın şehit haberi duyulur duyulmaz ise baba ocağı Türk Bayraklarıyla donatıldı. Şehit evinde ise ambulanslar kapıda hazır olarak bekletildi. Şehit askerin babası emekli polis memuru Erol Sağlam ve annesi ise oğlunun şehit olduğu haberini olgunlukla karşıladı.Şehit Uzman Çavuş Tolga Sağlam’ın 2 yaşında bir oğlu ve henüz bir buçuk aylık kızı olduğu öğrenildi.

CİZRE’DE 1 ASKER ŞEHİT

diyarbakir-dan-aci-haber-geldi-1878625

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde görev yapan jandarma uzman çavuş 23 yaşındaki Ümit İnan terör örgütü ile girilen çatışmada şehit oldu. Ümit İnan’ın Kocaeli’nin Gebze İlçesi Mustafa Paşa Mahallesi’nde bulunan ailesine acı haber verildi. Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, asker ve emniyet görevlileri ile eve gelerek Nezir ve Zeliha İnan çiftine oğullarının şehit olduğunu bildirirken, bir 112 Acil ekibi hazır bulundu.

ŞEHİT BABASI: ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİNasker

Jandarma uzman çavuş Ümit İnan’ın şehit olduğu haberini alan babası Nezir İnan büyük üzüntü yaşadı. 4 çocuk  babası Ümit İnan’ı, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve Gebze Garnizon Komutanı Yarbay Mustafa Bulut teselli etmeye çalıştı. Şehit babası Nezir İnan oğlunun operasyonda olması nedeniyle fazla görüşemediğini belirterek, “Allah devletimize zeval vermesin. Tüm şehit babalarına sabır diliyorum” dedi. Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan ise gazetecilere yaptığı açıklamada, “Cenaze Gebze’de defnedilecek. Ne zaman geleceği belli değil. Çatışmada bugün şehit olmuş. Allah rahmet eylesin, başımız sağ olsun” diye konuştu. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ise, “Allah rahmet eylesin. Şehidimizin ailesine başsağlığı diliyorum. Böyle olaylar yaşanmaması için her gün dua ediyoruz. Şehidimizin buraya nakli ile ilgili çalışmalara başladık. Yarına yetiştirilebilirse şehidimizin cenazesi defnedilecek” dedi.

GENELKURMAY’DAN AÇIKLADI

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde ve Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde devam eden operasyonlarda PKK’lı teröristlerce yapılan silahlı saldırılar sonucu 2 askerin şehit olduğunu açıkladı. Genelkurmay’ın açıklaması şöyle: “08 Ocak 2016 tarihinde saat 12.00’de Şırnak ili Cizre ilçesinde ve saat 13.30’da Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlarda bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırılar sonucu, iki kahraman silah arkadaşımız ağır yaralanmış, kaldırıldıkları hastanelerde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuşlardır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz”

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika