Dolar : Alış : 32.1650 / Satış : 32.2229
Euro : Alış : 34.8285 / Satış : 34.8912
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Plastik Ayak İzimizi Değiştirmek Mümkün

05 Haziran 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Plastik Ayak İzimizi Değiştirmek Mümkün
Plastik Ayak  İzimizi Değiştirmek Mümkün

 

 

Dünyada her 1 dakikada 1 milyon plastik şişenin satın alındığını biliyor muydunuz? Peki, yılda 500 milyar plastik poşet kullanıldığından haberiniz var mı? Okyanusları her yıl 8 milyon ton plastiğin kirlettiğini ve dakikada okyanuslara karışan atık plastik miktarının bir çöp kamyonu büyüklüğünde olduğunu duymuş muydunuz? Yaşamın vazgeçilmezi olan plastikler, maalesef çevre kirliliğini de artırıyor. Sürdürebilir Üretim ve Tüketim Derneği, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde plastik ayak izimizi azaltmak için 10 öneri açıkladı.

 

 

Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, plastik ayak izimizi azaltarak çevre kirliliğinin önüne geçmek için 10 öneriyi şöyle sıraladı:

1- Plastik yerine paslanmaz çelik çatal, kaşık ve bıçak kullanalım.
2- Plastik pipet kullanımından vazgeçelim.
3- Alışverişe giderken yanımıza file veya pamuklu alışveriş çantaları alalım.
4- Ofisimizde plastik ya da içi plastik film kaplı karton bardaklar yerine kendi bardaklarımızı götürerek çayımızı, kahvemizi tüketelim.
5- Plastik şişeden su içmek yerine; bir su kabı ya da matara edinelim.
6- Biyobozunur diş fırçası tercih edelim.
7- Bulaşık ve çamaşır deterjanları ile sıvı sabunların ambalajlarını yeniden kullanalım. Bunun için deterjan ve temizlik malzemelerinin satılan büyük boy yedek şişelerini alıp küçük şişelerimize dolduralım.
8- Kulak temizleme çubuklarını ihtiyacımız kadar kullanalım.
9- Plastik ambalajları kullandıktan sonra geri dönüşüme göndermeden önce evimizde yeniden nasıl değerlendirebileceğimize bakalım.Kullanım ömürlerini uzatalım. Hamarat ev hanımlarımız plastik ambalajlardan çiçekleri için çok şık saksılar ya da sokak hayvanları için su ve mama kapları yapabilir.
10- Kullandığımız plastikleri sadece birer atık olarak görmeyelim. Plastiklerin döngüsel ekonomide geri dönüşümün en önemli hammaddelerinden biri olduğunu bilerek, atık endüstrimiz için geri dönüşüm kutularına atalım.

BÜLENT ÖZGEN-HABER MERKEZİ

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika