Dolar : Alış : 32.4551 / Satış : 32.5136
Euro : Alış : 34.6559 / Satış : 34.7183
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Playboy’un patronu Hefner’in ölümünün ardından

01 Ekim 2017 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Magazin»Playboy’un patronu Hefner’in ölümünün ardından
Playboy’un patronu Hefner’in ölümünün ardından

Dünyanın en ünlü erkek dergisi Playboy’un kurucusu efsane milyoner Hugh Hefner, 91 yaşında hayata veda etti. Hedonist yaşam tarzıyla medyaya her daim konu olmuş Hefner’n ölümünü Playboy bugün Twitter hesabından duyurdu.

Bir pop kültürü ikonu olan ve dergicilik sektöründe devrim yapmış Hefner’in dolu dizgin yaşamına bir bakalım; Hefner, 9 Nisan 1926 tarihinde ABD Illinois, Chicago’da dünyaya geldi. Okulda 152 IQ seviyesi ile hemen öne çıkan Hefner, daha lise yıllarında bir öğrenci gazetesi yayınlamaya başladı.

İlk olarak Esquire dergisinde metin yazarı olarak çalışmaya başlayan Hefner, kendi cebinden koyduğu 600 dolar ile annesinden borç aldığı 1,000 dolar ile 1953 yılında evinin mutfağında Playboy dergisini hazırlamaya başladı. Derginin ilk sayısı Aralık 1953’te basıldı. Marilyn Monroe‘nun 1949 yılında çekilen efsanevi çıplak takvim pozu da yer alıyordu.

Dergi 70,000 adet basıldı ve iki hafta içinde tüm baskıları tükendi. 1960’ların sonunda Hefner, magazin imparatorluğunun en iyi zamanını yaşadı. Kendi özel dev uçağında elit bir yaşamı vardı. “Big Bunny” adındaki DC-9 Jet uçağına hayalindeki partiler için 5.500.000 Milyon $ yatırmıştı. Misafirler havaalanı pistinde hostesler tarafından karşılanırdı.

Kızların tavşan kılığında özel tasarlanmış siyah suni deriden mini üniformaları vardı. Tavşan kulaklar ve kuyruklar da aksesuar olarak takılıyordu. Playboy dergisinin ünü yıllar geçtikçe dünyaya yayıldı ve dünya çapında en çok satan erkek dergisi haline geldi. İçinde Türkiye’nin de bulunduğu ülkelerde her ay 7 milyon kopya satar oldu.

Yıllar içinde Playboy’un kapaklarını Drew Barrymore, Lindsay Lohan, Pamela Anderson, Farrah Fawcett, Madonna, Sharon Stone, Kim Kardashian, Kim Basinger gibi birçok ünlü süsledi. Genellikle ABD Los Angeles Holmby Hills’deki “Playboy Mansion” malikanesinde kameralara ipek pijamalarıyla poz vermeyi seven Hefner’in çevresi ölene dek birbirinden güzel kadınlarla çevrili oldu.

İki kere evlenen Hefner bu evliliklerden dört çocuk babası oldu. 2012’de evlendiği eşi Crystal Harris 27 yaşındaydı. Birçok yaşıtı köşesine çekilip emekli olurken Hefner son yılllarını lüks malikânesinde verdiği dev partilerle geçirdi.

Hefner’in içlerinde dergiye poz veren modeller de olmak üzere 1,000’i aşkın kadınla birlikte olduğu biliniyor. Geçtiğimiz hafta 91’nci yaş gününü yaklaşık 500 bin takipçisi bulunan Instagram hesabından paylaştığı fotoğraflarla kutlamıştı.

Playboy dergisinden gelen gelirlerle ilerleyen yıllarda kumarhaneler ve gece kulüpleri açan Hefner’in ölmeden önce yaklaşık 200 milyon $ değerindeki Playboy dergisinin yanısıra 23 gece kulübü, 5,000 çalışanı ve 1,000’i aşkın hizmetçisi vardı. Hefner’ın oğlu Cooper babasının ölümünün ardından onu “ifade özgürlüğü, sivil haklar ve cinsel özgürlük savunucusu” olarak tanımladı.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika