Dolar : Alış : 32.1650 / Satış : 32.2229
Euro : Alış : 34.8285 / Satış : 34.8912
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Prof. Dr. Bülent Orhan Kanser insanlığı bu kadar çok korkutan bir hastalık olmayacak

24 Eylül 2017 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Prof. Dr. Bülent Orhan Kanser insanlığı bu kadar çok korkutan bir hastalık olmayacak
Prof. Dr. Bülent Orhan Kanser insanlığı bu kadar çok korkutan bir hastalık olmayacak

 Onkoloji Araştırma Derneği tarafından düzenlenen 1. Ulusal Ürogenital Kanserler Sempozyumu, Bursa’da gerçekleştirildi. Sempozyumun  bilimsel sekreterya görevini üstlenen Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Orhan, sempozyuma konusunda uzman 159 doktorun katıldığını belirterek, sempozyumun amacının Güney Marmara’da görev yapan hekimlerin bilgi ve görgülerini artırmaları ve kanser ile ilgili bilgilerini paylaşıp tartışma ortamı yaratmak olduğunu söyledi.

Sempozyumda 20 oturumda 40 kadar konuşmacının prostat, mesane ve böbrek kanserleri ile ilgili son gelişmeleri ve uygulamaları anlatan sunumlar yaptığını belirten Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Orhan, “Son zamanlarda bütün kanser türlerinde bir çok yeni tedavi ve ilaçlar yer almaya başladı. Güncellenen yöntemlerin hekimler tarafından hastalarına uygulanması ve hekimlerin tecrübelerini paylaşması için bu sempozyuma önem veriyoruz.  Tüm hekimler için iyi bir fırsat oldu. Kanser ülkemizde ve dünyada giderek artan bir hastalık. Bütün kanser türlerinin tamamen tedavisi şu an mümkün değil ancak yakın bir zaman içerisinde insanlığı bu kadar çok korkutan bir hastalık olmayacak” şeklinde  konuştu.

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Orhan, gelişmemiş ülkelerde her sene yeni kanser görülme oranının 100 binde 150-200 arası değiştiğini belirterek, ABD’de ise bu oranın 100 binde 450 civarında olduğunu söyledi. Türkiye’de  bu oranın 100 binde 250 civarında olduğunu ifade eden Orhan, sanayileşen ve gelişen ülkelerin, gelişmişliğinin nimetleri yanında çevrenin kirlenmesi ile orantılı olarak kanser hastalığının da görülme oranının arttığına dikkat çekti.

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Orhan Güney Marmara’da görev yapan  Prof ve hocalarımız hekimlerin bilgi ve görgülerini artırmaları ve kanser ile ilgili bilgilerini paylaşıp tartışma ortamı yaratmak için zaman zaman bu tür sempozyumlarda bir araya geleceğiz dedi ..                                                                                                                                                                 Hab:Cem Bayram Seçen

 

 

 

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika