Dolar : Alış : 32.4742 / Satış : 32.5327
Euro : Alış : 34.7084 / Satış : 34.7710
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3256 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Putin,”Rus Büyükelçiye yapılan saldırıya verilecek cevap, terörizme karşı savaşı güçlendirmektir”

20 Aralık 2016 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Putin,”Rus Büyükelçiye yapılan saldırıya verilecek cevap, terörizme karşı savaşı güçlendirmektir”
Putin,”Rus Büyükelçiye yapılan saldırıya verilecek cevap, terörizme karşı savaşı güçlendirmektir”

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un öldürülmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin çok önemli açıklamalarda bulundu. İki lider de provokasyon vurgusunda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biliyoruz ki bu Türkiye-Rusya ilişkilerinin normalleşme sürecini özellikle bozmaya yönelik bir provokasyondur ama bu provokasyona gelmeyecek kadar Rusya yönetimi ve Türkiye Cumhuriyeti yönetimi de irade sahibidir.” ifadelerini kullandı.

Putin: Provokasyondur Rus lider Putin de, “Rus Büyükelçiye yapılan saldırı,Türkiye ve Rusya’nın Suriye’de ilerlettiği iyi ilişkilere yönelik bir provokasyondur” diye konuştu. Putin, Rusya’nın Türkiye Büyükelçisi’nin öldürülmesinin Türkiye’yle iyi ilişkileri ve Suriye’deki çözümü bozma yönünde yapılan bir provokasyon olduğunu belirtti. Büyükelçi Karlov’un öldürülmesine karşılık Rusya’nın teröre karşı mücadeleyi güçlendireceğini ifade eden Putin, “Rus Büyükelçiye yapılan saldırıya verilecek cevap, terörizme karşı savaşı güçlendirmektir” diye konuştu.

‘Bunun tek bir yanıtı olabilir…’ Karlov’un ailesine başsağlığı dileyen Putin sözlerine şöyle devam etti: “Bir cinayet gerçekleştirildi. Bu elbette Rus-Türk ilişkilerinin normalleşmesini bozmaya yönelik bir provokasyon. Ayrıca Rusya, Türkiye, İran ve Suriyeli taraflar arasındaki çatışmanın çözümüne ilgi duyan diğer ülkelerin aktif olarak savunduğu Suriye’deki barış sürecini bozmaya yönelik bir provokasyon. Bunun tek bir yanıtı olabilir, teröre karşı mücadeleyi güçlendirmek. Haydutlar bunu hissedecek.”

‘Parlak bir diplomattı’ Karlov’un kültürlü ve iyi kalpli bir insan olduğunu söyleyen Putin, “O, parlak bir diplomattı, bulunduğu ülkede çok iyi bir imaja sahipti, Türk yönetimi ve diğer siyasi güçler ile iyi ilişkileri vardı, onların saygısını kazanmıştı” dedi. Karlov’u şahsen tanıdığını belirten Putin, “Türkiye’ye son ziyaretim boyunca bana eşlik etmişti” diye ekledi.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika