Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA
Adres : -
Telefon : -
Faks : -
E-Posta : -
Websitesi : -
Üyelik Tarihi : 16 Ağustos 2018

Real Madrid ve Juventus’un Yeni Formaları Okyanus Plastikleri Kullanılarak Üretildi

Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid’in, 2018/2019 sezonu öncesi formalarını tanıttığı etkinlikte, tüm formaların okyanuslardan toplanan plastikler ile üretiliyor.
 
Plastik kirliliğinin tehditi altında olan okyanus mercanların rengini sembolize eden pembe şeritler aynı zamanda Adidas ile olan işbirliğinin de işareti.

Parley for the Oceans adlı sivil toplum örgütü ile beraber çalışan Adidas, okyanus plastiklerinden üretilen ilk ayakkabıyı 2015 yılında tanıtmıştı. %95 oranında plastik olan her ayakkabı 11 adet plastik şişeden yapılıyor. 2016 yılında ise bu ayakkabılar bir milyon adetten fazla satıldı.

Şimdi ise Adidas Real Madrid gibi spor ikonları ile beraber çalışarak okyanustaki plastik kirliliğine daha fazla dikkat çekmeye çalışıyor.

Real Madrid’in çevre dostu formaları Marcelo, Gareth Bale, and Karim Benzema gibi yıldız oyuncuların olduğu bir etkinlik ile New York’da tanıtıldı. Etkinlikte aynı zamanda okyanustaki plastiğin nasıl azaltılacağına dair eğitimler de düzenlendi.

Parley Ocean Plastic yetkilisi Cyrill Gutsch, Real Madrid’in mesajlarını güçlendirecek ve paylaşacak küresel bir güce sahip olduğunu belirtti ve aldıkları kararlar ile de bunu gerçeğe dönüştürdüklerine dikkat çekti.

Real Madrid ile beraber Juventus da üçüncü formalarını aynı şekilde Adidas ve Parley for the Oceans ile beraber çalışarak okyanus plastiklerinden ürettiklerini açıkladı. İtalyan ligi şampiyonu Juventus, koyu gri renkli ve sarı renklerin vurgulandığı forma ile ekolojik inovasyona destek verdiklerini açıkladı.

 

Her yıl, 8 milyon ton plastik okyanuslara dökülmekte. Bu yaklaşık her dakika bir kamyon plastiğin okyanusa döküldüğü anlamına geliyor. Bu durum deniz yaşamı için büyük problemler oluşturuyor ve plastik atıklar her yıl yüz binlerce balina, yunus ve deniz kuşunun ölümüne sebebiyet veriyor.

Plastik atıklar sadece deniz canlıları için değil aynı zamanda bizim için de tehlikeli. Okyanustaki plastikler masamıza tükettiğimiz deniz ürünleri ve deniz tuzu gibi ürünler üzerinden mikroplastik şeklinde ulaşıyor ve sağlığımızı etkiliyor.

Bu yüzden Real Madrid ve Juventus gibi iki dev futbol kulübünün böyle bir adım atması gerçekten büyük bir anlam taşıyor.

 KAYNAK : https://www.yesilist.com/real-madrid-ve-juventusun-yeni-formalari-okyanus-plastikleri-kullanilarak-uretildi/GÖRKEM GÖMEÇ

BÜLENT ÖZGEN-HABER MERKEZİ

Firma Fotoğraf Galerisi

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika