Dolar : Alış : 32.5000 / Satış : 32.5586
Euro : Alış : 34.6207 / Satış : 34.6830
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3256 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Recep Tayyip Erdoğan Yeminini Ederek Göreve Başladı

09 Temmuz 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Recep Tayyip Erdoğan Yeminini Ederek Göreve Başladı
Recep Tayyip Erdoğan Yeminini Ederek Göreve Başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’ye gelerek Genel Kurul’da Geçici Başkan Durmuş Yılmaz’dan YSK tarafından hazırlanan mazbatasını aldı. Erdoğan ardından da yeni yönetim sistemini resmen başlatan Cumhurbaşkanlığı yeminini etti. Erdoğan ardından da Anıtkabir’i ziyaret ederek, Anıtkabir Özel Defterine ise şunları yazdı: “Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin bu önemli dönüm noktasında 12. Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin 1. Cumhurbaşkanı olarak milletimizin birliğini ve kardeşliğini güçlendirmeye, ülkemizi büyütmeye, devletimizi yüceltmeye devam edeceğimize bir kez daha söz veriyoruz.” Erdoğan TBMM’de “Size nasıl hitap edelim?” diye soran basın mensuplarına, “Başkan diyebilirsiniz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni dönemin resmen başlayacağı yemin töreni Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden ayrılarak Meclis’e geldi.

Aracına gül yaprakları attılar

Yol boyunca ellerinde bayraklarla vatandaşların sevgi gösterilerinde bulunduğu Erdoğan’ın aracının üzerine gül yaprakları atanlar da oldu. Erdoğan’ın aracı üzeri atılan güllerle kaplı şekilde protokol kapısından TBMM kampusuna girdi.

AK Partili Hakkı Köylü karşıladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı en yaşlı ikinci üye sıfatıyla AK Partili TBMM Geçici Başkanvekili Hakkı Köylü karşıladı. Erdoğan daha sonra TBMM’deki tören kıtasını selamladı.

Emine Erdoğan’ın ay yıldızlı broşu dikkat çekti

Eşi Emine Erdoğan ile birlikte yemin töreni için Meclis’e gelen Erdoğan, askeri törenin ardından Genel Kurul salonuna yöneldi. Erdoğan’a eşlik eden eşi Emine Erdoğan’ın yakasında ay yıldızlı broş bulunan siyah döpiyesi dikkat çekti.

Bakanlar ve milletvekilleri karşıladı

Erdoğan’a ayrıca TBMM’ye girişi sırasında Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar, AK Parti’nin Grup Başkanı ve vekilleri ile çok sayıda AK Partili milletvekili eşlik etti.

Çocukları ve torunları izleyici locasında

Öte yandan Erdoğan’ın oğulları, kızları, damatları ve torunları da Genel Kurul Salonunun izleyici localarında töreni izlemek üzere yerini aldı. Cumhurbaşkanının oğlu Bilal Erdoğan’ın fotoğraf makinesiyle tören öncesinde salonu görüntülediği görüldü. Erdoğan’ın çocukları ve torunları izleyici localarında yerini aldığı sırada burada bulunan Genel Kurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları ile selamlaştı ve aralarında kısa ve samimi bir sohbet geçtiği görüldü.

Erdoğan başkanlık divanının ardındaki bir süre bekleyecek ardından Geçici Meclis Başkanı Durmuş Yılmaz’dan Yüksek Seçim Kurulu tarafından hazırlanan mazbatasını teslim aldı. Erdoğan ardından da yeminini etti.

CHP’liler, HDP’liler ve İYİ Partililer ayağa kalkmadı

Erdoğan’ın salona gelişinde, CHP sıralarında oturan milletvekillerinin daha önce de açıkladıkları gibi ayağa kalkmadıkları görüldü. HDP’liler İYİ Partililer de ayağa kalkmadı. MHP’liler ise Erdoğan’ı salona girişinde ayakta karşıladılar ve yemin sırasında da ayaktaydılar.

Yemin metni

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra anayasanın 103. maddesindeki yemin metnini okudu. Anayasadaki yemin metni şöyle:

“Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılâplarına ve lâik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine andiçerim.”

Erdoğan’ın yemini okumasının ardından Genel Kurul salonundaki milletvekilleri ile izleyici locasındakiler uzun süre ayakta alkışladı. Ardından da İstiklal Marşı okundu.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika