Dolar : Alış : 32.4742 / Satış : 32.5327
Euro : Alış : 34.7084 / Satış : 34.7710
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3256 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Robotlar’da radyasyondan etkileniyor

13 Mart 2016 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Robotlar’da radyasyondan etkileniyor
Robotlar’da radyasyondan etkileniyor

7-640x360 (1)

2011 yılında Japonya’da yaşanan Tsunami felaketinin üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen selden hasar gören Fukishima nükleer santralindeki temizlik çalışmaları hala bitmedi. Çevreye ağır radyasyon yayan santralde etrafa dağılan nükleer materyali toplamak için üretilen özel robotlar bile, santralin merkezine yaklaşamıyor. Bu iş için özel olarak üretilmelerine rağmen yüksek sıcaklık nedeniyle kablolar eriyen veya donanımları ağır hasar gören robotlar, gittikleri yerde bozulup kalıyorlar ve geri dönemiyorlar.

mutfak-robotu-olumcul-olabilir--638003

Fukishima temizlik ekibi şimdiye kadar beş robotu kaybetmiş durumda. Fukishima’daki ağır şartlara uygun, erimeyecek ve çalışmaya devam edecek bir robotu tasarlayıp üretmek içinse iki yıla ihtiyaç duyuluyor. Bu da santralin iki sene daha dünyaya radyasyon saçmaya devam etmesi anlamına geliyor. Asıl korkutucu olan ise radyasyonun denize yayılması. Pasifik Okyanusu üzerinden ABD’nin batı sahillerine ulaşan nükller partiküllerin oradan da tüm dünyaya yayılmasından endişe ediliyor.

110311-japon-yanıyor-kapak

Bir diğer deyişler, Pasifik Okyanusu radyoaktif bir göle dönüşmüş durumda. Okyanustaki radyoaktif partiküller, insan sağlığı için büyük tehdit oluşturacak yoğunlukta bulunmuyor ancak Fukishima’daki sızıntı durdurulamazsa, önümüzdeki birkaç bin yıl boyunca santral okyanusa radyoaktif partikül pompalamaya devam edecek. Yani dünyanın tüm denizleri, eninde sonunda ölümcül radyoaktif düzeye ulaşacak.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika