Dolar : Alış : 32.4527 / Satış : 32.5111
Euro : Alış : 34.8255 / Satış : 34.8882
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Romanya da Ürkütücü Cadılar Bayramı Festivali

05 Kasım 2023 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Romanya da Ürkütücü Cadılar Bayramı Festivali
Romanya da Ürkütücü Cadılar Bayramı Festivali

Romanya’nın başkenti Bükreş, Cadılar Bayramı kutlamaları için mükemmel bir konuma sahip ve ziyaretçiler buna bayılıyor. Komünizmin çöküşünden bu yana Doğu Avrupa ülkesindeki en büyük Cadılar Bayramı festivali olan üç günlük West Side Hallo Fest için geçen hafta sonu Bükreş’in Insula Ingerilor’una veya Melekler Adası yarımadasına 80.000’den fazla insan akın etti. Mekan özenle seçilmişti.

Hem Melekler Adası hem de çevresindeki Lacul Morii gölü, gölün 1980’lerin sonlarında yapay olarak yaratılmasından bu yana gizemli hikayelerle örtülüyor.Göl oluştuğunda yüzlerce ev, iki okul ve bir kilisenin yanı sıra bir mezarlığın da yıkılması gerekti. Yetkililer yaklaşık 11.000 mezarı taşıdı, ancak pek çoğunu geride bırakarak kayıp ruhlar, başıboş hayaletler ve geceleri ortaya çıkan tuhaf ışıklar hakkında ürkütücü hikayeler besledi. 

Gölün çevresi yıllarca ıssız kaldı ve daha sonra Bükreşliler için popüler bir dinlenme alanı haline geldi. Ancak ürkütücü gizem konusundaki itibarı devam etti ve geçen hafta sonu tamamen hayata geçti. Organizatörler 18,5 ton balkabağı ve 2.300’den fazla saman balyasının yanı sıra ünlü Rumen çiçek tasarımcısı Nicu Bocancea’nın dekorasyonlarını da getirdiler.İnsan iskeleti modelleri, canavar maskeleri, kafatasları ve pamuktan yapılmış örümcek ağları, ziyaretçilerin ürkütücü atmosferin keyfini çıkardığı korku filmi benzeri bir ortamın parçasıydı. Etkinlikten herkesten çok çocukların keyif aldığı görüldü. Kostümler giymiş, canavar makyajı yapmış, dans ederken ya da korkunç yaratıklarla mutlu bir şekilde fotoğraf çekerken görülebiliyorlardı. Genç bir kadın, görünüşte kan lekeli bir gömlek giyerken, bir direğin üzerinde makyajlı bir kafa tutuyordu.

Bazı ziyaretçiler, bir Rumen ortaçağ prensinden ve bir başka popüler Cadılar Bayramı turizm merkezi olan Bükreş’in kuzeyindeki Bran Şatosu’ndan esinlenerek dünyanın en tanınmış vampiri Bram Stoker’ın Drakula’sı gibi giyinmiş. Cadılar Bayramı, 1989’da komünizmin çöküşünden önce Romanya’da neredeyse bilinmiyordu.

Geçmişte festivali “ticari bir duygu, yabancı” olarak değerlendiren Romanya’nın Ortodoks Hıristiyan kilisesinin muhalefetine rağmen, Cadılar Bayramı her yaştan Romen arasında giderek daha popüler hale geldi. Romen kültürü, inancı ve maneviyatı böyle .”  Haber ; Cem Bayram SEÇEN 

 

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika