Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Rusya Savaşın gölgesinde ikinci Dünya Savaşı zaferini kutladı

09 Mayıs 2022 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Rusya Savaşın gölgesinde ikinci Dünya Savaşı zaferini kutladı
Rusya Savaşın gölgesinde ikinci Dünya Savaşı zaferini kutladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Pazartesi günü Moskova’nın Ukrayna’daki askeri harekatını Batı politikalarına zorunlu bir yanıt ve olası bir saldırganlığı önlemek için gerekli bir hamle olarak göstermeye çalıştı. İkinci Dünya Savaşı’nın Nazilere karşı kazandığı zaferin kutlandığı Kızıl Meydan’daki askeri geçit töreninde konuşan Putin, Kızıl Ordu’nun Nazi birliklerine karşı savaşı ile Rus güçlerinin Ukrayna’daki eylemi arasında paralellikler kurdu.

Putin, Batı’yı kınarken, Ukrayna ve Batı’daki bazılarının korktuğu gibi, stratejilerde bir değişiklik olduğuna dair herhangi bir işaret vermedi veya geniş bir seferberlik ilan edeceğine dair herhangi bir işaret vermedi. Kızıl Meydan’ı dolduran seçkin Rus birliklerinin falankslarına hitap eden Putin, Ukrayna’daki harekatın “sınırlarımızın yakınında metodik olarak yaratılan bizim için kesinlikle kabul edilemez bir tehdit” olarak nitelendirdiği şeyi önlemek için gerekli bir hareket olduğunu söyledi.

Tehlikenin günden güne arttığını” iddia ederek, “Rusya, bir saldırganlığa karşı önleyici bir yanıt verdi” diyerek, “egemen, güçlü ve bağımsız bir ülkenin “zorla, zamanında ve tek doğru karar” olarak nitelendirdiğini ekledi. ”

Rus lider, Ukrayna’yı defalarca ABD ve müttefiklerinin desteğiyle saldırgan niyetler beslemekle suçladı – Ukraynalı ve Batılı yetkililerin iddiaları yalanladı. Geçit töreninde yaptığı konuşmada Putin, Rusya’nın güvenlik garantileri ve NATO’nun genişlemesine geri dönüş taleplerini dikkate almadığı için Batı’yı bir kez daha azarladı ve bunun Moskova’ya Ukrayna’da bir eylem başlatmaktan başka bir seçenek bırakmadığını savundu.

Rus lider, Rus birliklerinin Ukrayna’da ülkenin güvenliği için savaştığını vurgulayarak, çatışmada düşen askerleri onurlandırmak için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Putin, geçit törenine katılan askerlerin bir kısmının daha önce Ukrayna’da savaştığını kaydetti.

Ukrayna’daki birliklerin “kimse İkinci Dünya Savaşı’ndan alınan dersleri unutmaması ve cellatlara, cellatlara ve Nazilere dünyada yer kalmaması için Anavatan için savaştığını” söyledi. Rusya’nın 9 Mayıs’ta kutladığı Zafer Bayramı ülkenin en önemli bayramıdır ve ilçe genelinde askeri geçit törenleri ve havai fişeklerle kutlanır.

Sovyetler Birliği, Büyük Vatanseverlik Savaşı olarak adlandırdığı II. Dünya Savaşı’nda şaşırtıcı bir şekilde 27 milyon insanı kaybetti. Ülkeyi harap eden ve büyük ıstıraplara neden olan çatışma, ulusal ruhta derin bir iz bıraktı. Ukrayna ve Batı’daki bazı kesimler, Putin’in geçit törenindeki konuşmasını Rus yetkililerin “özel askeri operasyon” olarak adlandırdıkları Ukrayna’daki Rus eylemini tanımlamaktan bunu bir savaş olarak adlandırmak için kullanmasını bekliyorlardı.

Putin, söylemde böyle bir değişiklik yapmadı veya Kremlin’in stratejisini değiştirebileceğine ve safları güçlendirmek için geniş bir seferberlik ilan edebileceğine dair herhangi bir işaret vermedi.

Kremlin, Moskova destekli isyancıların 2014’ten beri Ukrayna hükümet güçleriyle savaştığı Donbas olarak bilinen Ukrayna’nın doğusundaki sanayi bölgesine odaklandı. Bu çatışma, Rusya’nın Ukrayna’nın Kırım Yarımadası’nı ilhak etmesinden haftalar sonra patlak verdi. Rus ordusu, Kiev yakınlarındaki bölgelerden ve Ukrayna’nın kuzeydoğusundaki diğer bölgelerden çekilen güçlerini yeniden silahlandırdı ve ikmal etti ve orada yoğunlaşan en yetenekli ve en deneyimli Ukrayna birliklerini kuşatmak ve yok etmek için bariz bir girişimde onları Donbas’a taşıdı. Haber Editörü Cem Bayram SEÇEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika