Dolar : Alış : 32.5000 / Satış : 32.5586
Euro : Alış : 34.6207 / Satış : 34.6830
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3256 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Rusya Ukrayna Savaşında son durum

16 Mart 2022 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Rusya Ukrayna Savaşında son durum
Rusya Ukrayna Savaşında son durum

Polonya, Çekya ve Slovenya başbakanları saldırı altındaki Kiev’de,Çekya Başbakanı Petr Fiala, Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Slovenya Başbakanı Janez Jansa’nın Rus saldırıları altındaki Ukrayna’nın başkenti Kiev’e geldiği bildirildi. Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Başbakan Morawiecki, Başbakan Jansa, Başbakan Fiala, Avrupa Birliği (AB) Konseyi adına bugün Kiev’e geldi. Ukrayna’nın gerçek dostlarının cesareti. Ukrayna’ya desteği ve Rus saldırganlığına karşı yaptırımların güçlendirilmesini görüşüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Rusya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) Ukrayna’daki insani duruma ilişkin bir tasarı sunacak. Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ukrayna’da “kötüye giden insani duruma” ilişkin BMGK’ye bir tasarı sunacaklarını duyurdu. Nebenzia, Ukrayna’daki Rus işgalinin ne zaman biteceğine ilişkin ise “özel askeri operasyon” olarak tanımladığı savaşın hedefine ulaştığında sona ereceği değerlendirmesinde bulundu.

Rusya’nın BMGK’ye sunduğu, sivillere yönelik saldırıların güçlü bir şekilde kınandığı ve kötüye giden insani durumdan endişe duyulan tasarıda, saldırıların sorumlusundan bahsedilmiyor. Öte yandan Fransa ve Meksika ise Ukrayna’daki duruma ilişkin BMGK’de bir süredir görüşülen insani tasarıyı, BM Genel Kuruluna taşıdı.

FOX kameramanı Zakrzewski Ukrayna’da öldürüldü

ABD televizyon kanalı FOX TV kameramanının, Ukrayna’da dün aracına açılan ateş sonucu hayatını kaybettiği belirtildi. FOX News Media CEO’su Suzanne Scott tarafından yapılan açıklamada, başkent Kiev dışındaki Horenka bölgesinde savaş kameramanı Pierre Zakrzewski’nin aracının isabet aldığı belirtildi. Daha önce Irak, Afganistan ve Suriye’de çalıştığı bildirilen Zakrzewski’nin, şubat başından beri Ukrayna’da görev yaptığı kaydedildi. Dün gerçekleşen aynı saldırıda FOX News haber kanalı savaş muhabiri Benjamin Hall’un yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı duyurulmuştu.Rusya’nın Ukrayna’da devam eden saldırıları sonucunda, 13 Mart’ta da Brent Renaud isimli Amerikalı gazetecinin öldüğü bildirilmişti.

Rus saldırılarının arttığı Kiev’de sokağa çıkma yasağı ilan edildi ; Rus güçlerinin son iki günde saldırılarına hedef olan Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bu akşamdan itibaren 36 saatlik sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sokağa çıkma yasağının bu akşam 20.00’da başlayacağını ve perşembe 07.00’a kadar devam edeceğini belirtti. Kiev’de Rusya ile 24 Şubat’ta başlayan savaşın ardından akşam 20.00 ile sabah 07.00 arasında sokağa çıkma yasağı uygulanıyordu.

Rus güçlerinin son iki günde Kiev’e düzenlediği saldırıların artmasının ardından gündüz de sokağa çıkma yasağı uygulanmış olacak. Rus güçleri, dün ve bugün Kiev’de sivillere ait bazı yerleşimleri hedef almış, saldırılarda en az 7 kişi hayatını kaybetmişti. Haber ; Cem Bayram SEÇEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika