Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Rusya’dan misilleme saldırı ! 600 Ukraynalı asker öldürüldü

08 Ocak 2023 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Rusya’dan misilleme saldırı ! 600 Ukraynalı asker öldürüldü
Rusya’dan misilleme saldırı ! 600 Ukraynalı asker öldürüldü

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ukrayna’nın doğusunda Ukraynalı askeri birliklere ev sahipliği yapan bir yapının vurulduğu belirtildi. Saldırıda 600 Ukrayna askerinin öldürüldüğü açıklandı. Moskova tarafından ‘intikam saldırısı’ olarak nitelendirilen saldırı akıllara hafta başında Ukrayna’nın gerçekleştirdiği saldırıyı getirdi. Rusya’nın tek taraflı ilan ettiği ateşkesin sona ermesinin ardından bölgede çatışmalar kızıştı. Rusya Ukrayna’yı bir kez daha hedef aldı. Moskova’dan yapılan açıklamada 600 Ukrayna askerinin öldürüldüğü belirtildi.

UKRAYNA’NIN SALDIRISINA MİSİLLEME

Alınan bilgiye göre; Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, yeni yılın ilk dakikalarında Ukrayna ordusunun Donetsk bölgesinde bulunan Makeyevka’daki Rus askerlerinin geçici konuşlandığı noktaya füzeli saldırı yapmasına karşılık misilleme operasyon düzenlendiğini duyurdu. Son 24 saatte Rus istihbaratının Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Donetsk bölgesindeki Kramatorsk şehrinde geçici konuşlanma noktalarını tespit ettiğini ve bu istihbaratın bazı bağımsız kanallarca doğrulandığını belirten Konaşenkov, şehirdeki 28 numaralı yurtta 700’den fazla, 47 numaralı yurtta ise 600’den fazla Ukrayna askeri bulunduğunu kaydetti.

Konaşenkov, “Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin geçici olarak konuşlandığı bu noktalara düzenlenen büyük çaplı füze saldırısı sonucunda 600’den fazla Ukrayna askerinin etkisiz hale getirildiğini” öne sürdü. Ayrıca Rus Hava Kuvvetlerinin son bir günde Ukrayna ordusuna ait 5 savaş uçağı düşürdüğünü aktaran Konaşenkov, “Harkiv bölgesindeki Lozovoye yakınlarında Su-27, Harkiv bölgesindeki İzyum yakınlarında Su-24, Novıy Donbas ve Nikolaypolye yakınlarında 2 Su-25, Donetsk bölgesinde Veseloye yakınlarında Mig-29 model savaş uçaklarını vurduk.” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde Ukrayna 63 Rus askerini öldürmüştü

Geçtiğimiz günlerde ise Ukrayna, Rusya’ya ait bir kışlaya saldırı düzenlemiş, Rusya saldırıda 63 Rus askerinin öldüğünü açıklamıştı. Ukrayna’dan yapılan açıklamada ise 400 Rus askerinin öldürüldüğü ifade edilmişti. Öte yandan Rusya lideri Vladimir Putin, Ortodoks Noel’i dolayısıyla 6-7 Ocak tarihlerinde tek taraflı ateşkes ilan etmiş, bu süreçte iki taraftan da ateşkesin ihlal edildiği yönünde açıklamalar gelmişti.

Haber ; Cem Bayram SEÇEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika