Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Sabri Ülker Çevre Ödülü 2020

22 Ocak 2020 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»Sabri Ülker Çevre Ödülü 2020
Sabri Ülker Çevre Ödülü 2020

Yıldız Holding ve Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) tarafından oluşturulan “Sabri Ülker Çevre Ödülü” bu yıl dördüncü kez verilecek.

Yıldız Holding tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada bu yılki teması “Çevre ve İnsan” olacak ödül için Sıfır Atık yaklaşımı ve sürdürülebilirlik prensibi kapsamında su ve doğal kaynak kullanımı, karbon ve enerji yönetimi, atık yönetimi, biyo-çeşitliliğin korunması, iklim değişikliği ve gezegen sağlığı konu başlıkları altında gerçekleştirilen projeler için başvuru yapılabilecek.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu ve TURMEPA Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, alanlarında bilim insanlarının oluşturduğu seçici kurulun değerlendirmeleri sonucunda ilk 3’e giren projeler, sonraki aşamada jüri üyelerine sunulacak.

Değerlendirme sonucunda birinci seçilecek proje 100 bin TL’lik para ödülünün sahibi olacak.

Sabri Ülker Çevre Ödülü hakkında ayrıntılı bilgi ve başvuru formuna www.sabriulkercevreodulu.com adresi üzerinden ulaşılabiliyor.

2013 yılında verilen ilk Sabri Ülker Çevre Ödülü’nü; evlerde, sitelerde, okullarda veya hastane gibi toplu yaşam alanlarında cam, plastik, kâğıt, sıvı yağ ve evsel atıkların ayrıştırılmasını sağlayan otomasyon sistemi “Kaynaştır Projesi” kazanmıştı.

Aynı ödülü 2014 yılında Harran Ovası’nda dengesiz sulamadan kaynaklanan çölleşmeyi engellemek için geliştirilen, “Akıllı Sulama Sistemi-AKUATİK” projesi, 2015’te ise enerji tüketimi ve karbon salımını, ileri teknoloji kullanarak yüzde 35 azaltan Hydromx Enerji Tasarruf Projesi kazanmıştı.

KAYNAK : https://yesilekonomi.com/sabri-ulker-cevre-odulu-2020-yili-basvurulari-basladi/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=guenluek_buelten&utm_term=2020-01-22

HABER : BÜLENT ÖZGEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika