Dolar : Alış : 32.5000 / Satış : 32.5586
Euro : Alış : 34.6207 / Satış : 34.6830
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3256 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA
Adres : -
Telefon : -
Faks : -
E-Posta : -
Websitesi : -
Üyelik Tarihi : 24 Ekim 2022

Şampiyon Verstappen ABD Grand Prix’sini kazanarak Red Bull takımlar şampiyonu oldu

Yarış mükemmel koşullarda başladı, ancak Cumartesi günü Red Bull’un kurucusu Mateschitz’in ölümünün ardından padok ve pit şeridinde kasvetli bir atmosfer hakimdi.

Dünya şampiyonu Max Verstappen, Pazar günü bu yıl Amerika Birleşik Devletleri Grand Prix’sinde 13. galibiyet rekorunu elde ederek Red Bull adına duygusal bir takımlar dünya şampiyonasını perçinledi. Red Bull’un kurucusu ve ortak sahibi Dieter Mateschitz’in ölümünü öğrendikten yirmi dört saat sonra, 25 yaşındaki Hollandalı, yedi kez şampiyon olan Mercedes’ten Lewis Hamilton ile girdiği heyecan verici bir mücadelenin ardından kariyerinin 33. zaferini elde etti.

Amerika Kıtası Pistinde tutkulu bir kalabalığın önünde Verstappen, Hamilton’dan 5.023 saniye geride döndü ve Charles Leclerc, ikinci Red Bull’da Sergio Perez’in önünde Ferrari’yi üçüncü bitirdi. Verstappen, “Tabii ki bizim için çok zor bir hafta sonu ve bu hafta, herkes için yaptıklarından dolayı kesinlikle Dietrich’e ithaf edilmiştir.” “Buradaki ‘yapıcıları’ kazanmak için büyük bir şansımız vardı ve tabii ki bunu şık bir şekilde yapmak istiyorsunuz ve bence bugün bunu başardık.

“Kesinlikle benim ve takım için çok şey ifade ediyor çünkü o (Dietrich) tüm takım için çok etkiliydi.” George Russell ikinci Mercedes’i McLaren’den Lando Norris, iki kez Alpine’den Fernando Alonso, dört kez şampiyon Aston Martin’den Sebastian Vettel, Haas’tan Kevin Magnussen ve Alpha Tauri’den Yuki Tsunoda’nın önünde beşinci sırada tamamladı.

Kariyerinde ilk kez bu yıl galibiyet alamamış olan Hamilton, “Her şeyi verdim” dedi. “Önde kalmak için elimden gelen her şeyi yaptım, ancak biraz daha hızlıydılar… Harika bir strateji, Red Bull’dan harika bir yarış ve takıma başsağlığı diliyorum.” “Paramparça oldum. Araç bugün bir avuç dolusuydu. Önde olmak harika bir duyguydu. Bu, yıl boyunca takım olarak üzerinde çok çalıştığımız bir şeydi.

“Çok umudum vardı. Zorlamaya devam edeceğiz, önümüzdeki üç sezonda elimizden gelen her şeyi vermeye çalışacağız. Bir aşamada bize gelecek.” Yarış mükemmel koşullarda başladı, ancak Cumartesi günü Red Bull’un kurucusu Mateschitz’in ölümünün ardından padok ve pit şeridinde kasvetli bir atmosfer hakimdi. Sonuç olarak, Red Bull’un geçen yılki bütçe sınırı ihlalinin akıbetiyle ilgili herhangi bir açıklama, müzakerelerin önümüzdeki hafta yeniden başlaması beklenen “bir sonraki duyuruya kadar askıya alındı”.

Işıklar sönmeden önce yarış öncesi marştan önce Mateschitz’i anmak için bir dakikalık alkış duyuldu ve Carlos Sainz polenden ayrılmaya çalışırken Verstappen hızla inisiyatifi ele geçirdi. Şanssız İspanyol, kabaran bir Russell onu nazikçe kesip sahanın arkasına düşmesine ve bir su sızıntısı ile emekli olmasına neden olduğu için bir ilk köşe çarpışmasına karıştı.

Verstappen, Hamilton’ın 2,8 saniye önünde biraz azim ile liderliğini sürdürdü ve dokuz ziyarette beş kez kazandığı bir pistte devasa kalabalığın önünde parlama şansının tadını çıkardı. Briton, bir dizi yeni sert lastiğe ve ardından geri kalanına geçti. 15. turda Verstappen öndeydi.

Üç tur sonra Valtteri Bottas, 19. virajda Alfa Romeo’sunun arkasının kontrolünü kaybetti ve 22. turda yarış yeniden başlamadan önce Safety Car müdahalesine neden oldu. Stroll ve Alonso’nun karıştığı büyük bir kaza, başka bir güvenlik aracının devreye girmesine neden oldu. 30. turda saha sakinleşti ve Verstappen Hamilton’ı 1.7 saniye önde götürdü.

Leclerc, Hamilton 35. turda taze ‘zorlar’ için pite girerek altıncı sıraya geri döndüğünde ikinci sıraya yükseldi. Hamilton’ın “yetersiz kesimi”, Verstappen’i bir tur sonra yanıt vermeye zorladı, ancak yavaş bir duruş sergiledi ve bir “orta” lastik seti alması 11 saniyeden fazla sürdü. Russell ve Leclerc de yine durdu, Verstappen, 39. turda Leclerc’i geçene kadar tekrar beşinci oldu.

Tüm bunlar Vettel’i önde bıraktı, ta ki Hamilton 41. turun başında içine dalıp 15 tur kala kontrolü devralana kadar. Hamilton, bu yıl ilk galibiyet hayalini canlı tutmak için savaştı. 49. turda Hamilton’ın liderliği 0.7’ye düştü. Geçiş kaçınılmazdı ve 50. turda geldi. Haber Editörü ; Cem Bayram SEÇEN

Firma Fotoğraf Galerisi

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika