Dolar : Alış : 32.4551 / Satış : 32.5136
Euro : Alış : 34.6559 / Satış : 34.7183
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Sanal Değil Gerçek Ağaç İstiyoruz!

31 Mart 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Sanal Değil Gerçek Ağaç İstiyoruz!
Sanal Değil Gerçek Ağaç İstiyoruz!

 

İstanbul   Çevre Konseyi , 31 Mart 2018 Cumartesi Orman ve Su İşleri Bakanlığı İstanbul  Müdürlüğü önünde, Veysel Eroğlu’na ; diktiklerini iddia ettiği 4 milyar ağaç nerede diye sormak, ormandaki canlı ağaç satımını içeren ve ormanları maden şirketine satılmasının önünü açan yasa tasarısı ve Yeşil Türkiye projesi  için 23 milyon haneye  gönderilecek mektupların ağaç kesimine yol açması hakkında basın toplantısını yaptı.Basın bildirisini İstanbul Çevre Konseyi Başkanı Şeyma DUMRUL okudu.

 

 

 

                                                                                   BASIN BİLDİRİSİ

 

21 Mart Dünya Ormancılık gününde Bakan Veysel EROĞLU Türkiye’de geçen yılın sonuna kadar 4 milyar fidan diktiklerini ve 2023 yılının sonuna kadar Türkiye’de 7 milyar fidan dikmiş olacaklarına dair açıklamada bulundu. Son zamanlarda  Veysel EROĞLU’nun sık sık  dile getirdiği bu rakamlar gerçeği yansıtmamaktadır.

Geçmişte Haliç’in temizlenmesi konusunda milyon dolarlar harcanmış  ama bir türlü kirliliğe çözü bulunamadığı, kokuların devam ettiği dönemde de  Veysel EROĞLU SÜREKLİ Haliç’in temiz olduğunu  iddia etmesiyle tanınırdı. Yani Veysel EROĞLU’NUN sanal iddiaları halen devam etmektedir.

Yine 21 Mart günü itibarıyla,” Yeşil Türkiye” projesi adı altında, 23 Milyon haneye posta yoluyla, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ; AKP Genel Başkanının mektubunu ve çeşitli broşürler gönderecek. Peki bu kadar mektup ve broşür için kaç ağaç keseceksiniz? Bu mektupların Bu mektupların PTT tarafından ücretsiz olarak gönderildiği ve taşıma bedelinin toplam maliyetin yaklaşık 37 Milyon TL olacağı söylenmekte . Yani 37 Milyon TL bizim cebimizden çıkacaktır.

Buda yetmezmiş gibi geçtiğimiz günlerde, ormanlarda canlı ağaçların uzun vadeli satışını önünü açan, ormanlık alanların parsel parsel şirketlere satışına neden olacak bir yasa tasarısı meclise geldi . Veysel Eroğlu canlı ağaçların uzun vadeli satışının talebinin özel şirketlerden geldiğini söyledi. Yani ormanlar bölüm bölüm maden şirketlerine satılacaktır bunun önünü açan yasa tasarıları meclisten geçirilmek istenmektedir. Bu durum zaten her gün devam etmekte olan ağaç kıyımlarını arttıracak ve maden şirketlerinin istediklerini yapmalarına neden olacaktır.

 

 

Orman ve Su İşleri Bakanlığının internet sitesinde İstanbul’a 24.882.979 adet fidan dikildiği iddia edilmektedir. Ancak hepimizin bildiği gibi sadece 3. Köprü için İki Buçuk Milyona yakın ağaç kesildi ve bu bölgeler ağaçlandırılmadı.

Yine yukarıda bahsettiğimiz üzere sürekli ağaç katliamlarını neden olacak projelere, yasalara imza atan bir yönetimin 4 Milyar ağaç diktiğine inanmak zor. Üstelik uzmanlar bu rakamın doğruyu yansıtmadığını ve bu rakamın imkânsız olduğunu açıklamaktalar. Şimdi soruyoruz. Veysel Eroğlu , diktik dediğiniz 4 Milyar Ağaç Nerede? Şimdiye Kadar Kaç Ağaç Kestiniz ?

Bizler Sanal Ağaçlar Değil; Gerçek Ağaçlar İstiyoruz. Ve Veysel Eroğlu artık halkı yanıltıcı bilgi vermekten vazgeçin. Ağaç katliamlarını arttıran yasa tasarılarını ve projeleri geri çekin.

                                                                                                    İSTANBUL ÇEVRE KONSEYİ

KAYNAK : İSTANBUL ÇEVRE KONSEYİ

YAYINA HAZIRLAYAN : BÜLENT ÖZGEN-HABER MERKEZİ

 

 

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika