Dolar : Alış : 32.5000 / Satış : 32.5586
Euro : Alış : 34.6207 / Satış : 34.6830
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3256 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Savunma Bakanı Işık ;Nasıl FETÖ ihanetini boşa çıkardıysak PKK ihanetini de boşa çıkaracağız

19 Ağustos 2016 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Savunma Bakanı Işık ;Nasıl FETÖ ihanetini boşa çıkardıysak PKK ihanetini de boşa çıkaracağız
Savunma Bakanı Işık ;Nasıl FETÖ ihanetini boşa çıkardıysak PKK ihanetini de boşa çıkaracağız

5555551

Milli Savunma Bakanı Işık, Akıncı üssünden darbe girişimine katılanlara ilişkin, “Bunlar darbenin başarısız olduğunu anladıkları anda üç CASA uçağını hazır ettiler, Akıncılar’dan kaçacaklardı” dedi.Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 9’u general ve amiral 137 kişinin firarda olduğu belirten Işık, “Ağustos ayı içerisinde albayların durumunu görüşmek için Yüksek Askeri Şura’yı toplamayı düşünüyoruz” dedi.Bakan Işık, Akıncı üssünden FETÖ’nün darbe girişimine katılanlara ilişkin, “Bunlar darbenin başarısız olduğunu anladıkları anda üç CASA uçağını hazır ettiler, Akıncılar‘dan kaçacaklardı” şeklinde konuştu. Işık, “Sayın Başbakanımızın o emrinden sonra pist vurulmamış olsaydı, bilin ki bugün darbecilerin neredeyse tamamı yurtdışına kaçmış olurdu.” diye konuştu.

fikri-isik-640x360

Işık’ın açıklamalarından satır başları: (Milli Savunma Bakanlığı’ndaki değişiklik) Çok aceleye getirildiği ifadesi doğru değil, Türkiye’nin bu konuda bilgi birikimi var. MSB’nin yapması gereken işlerin yüzde 90’ını Genelkurmay yapıyor. Genelkurmay’ın üzerindeki gereksiz yükleri MSB’ye alıyoruz. Demokratik ülkelerde savunma bakanlıkları asker ve sivilin birlikte çalıştığı bakanlıklardır. Asker-sivil güvene dayalı çalışacak. Yaptığımız düzenlemelerle gücün dengelenmesini sağlıyoruz. Demokratik ülkelerde kuvvet komutanlıkları bakanlığa bağlıdır. Emir komuta zincirini, askerin asli işlerinde, harbe hazırlık, istihbarat, teşkilat, muharebe alanında vb. kesinlikle bozmuyoruz. 28 Şubat darbesi FETÖ’yü bu memleketin başına bela etmiştir. Başbakanımızın emriyle pist vurulmamış olsaydı darbecilerin tamamının yurtdışına kaçtığını görmüş olurduk. Demokrasilerde en temel prensip silahı kullanan ile emri verenin ayrı olmasıdır. Kullanan askerdir emri veren sivildir. Türkiye’nin 1960’lı yıllarda yapması gereken düzenlemeler daha yeni yapılıyor hala bazı çevreler karşı çıkıyor. Türkiye’de hiçbir başbakan ordusuna saçma sapan talimat vermez. Nasıl FETÖ ihanetini boşa çıkardıysak PKK ihanetini de boşa çıkaracağız. O gece Akıncı’da çalışan sivil ve memurların bize çok büyük katkısı oldu. CASA uçaklarının hazırlanarak kaçış hazırlığı yapıldığını alt rütbeli askerlerden ve sivillerden öğrendik.

1024438767

Bakan Fikri Işık Elazığ’daki hain saldırıya ilişkin Anadolu Ajansı’nda yaptığı ilk değerlendirmede şunları söyledi:”15 Temmuz’dan sonra ortaya koydukları haince eylem tarzı bizim bildiğimiz ancak dünyanın görmek istemediği yüzünü ortaya koydu. Kendi hedeflerine ulaşmak için hiçbir şeyden kaçınmayacaklarının göstergesi. PKK terör örgütünün bir takım küresel güçlerin istekleriyle hareket ettiğinin göstergesi. Sivilleri hedef alan bombalı saldırılar düzenlemesinin hiçbir izahı olamaz. Küresel güçlerin maşası olduğunun göstergesi. Bunu 40 yıla yakın zamandır yapıyor ama 15 Temmuz’dan sonra güvenlik güçlerinde bir zaaf oluşmuş gibi bir fırsatçılık gibi bombalı saldırılarla eylem yapması, Ceylanpınar’da 2 polisimizi yatağında şehit etmesi gibidir. Türkiye Cumhuriyeti, 15 Temmuz’dan daha güçlüdür. TSK içine sızmış hainleri kendi içerisinden çok büyük oranda temizlemiştir. PKK’nın içeriden destek alma şansı kalmamıştır. Bundan sonrasını PKK’nın yöneticileri düşünsün. Bölge halkının güvenlik güçleriyle işbirliği yapması gerekiyor. Halkımız bu konudaki hazırlıkları en yakın güvenlik gücüne bildirme noktasında çok hassas, bunu artırmaları yerinde olacak.”

 

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika