Dolar : Alış : 32.4551 / Satış : 32.5136
Euro : Alış : 34.6559 / Satış : 34.7183
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Sivil araçlarda takılı yasal olmayan çakar lambalar için Bakanlık harekete geçti !

09 Aralık 2016 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Sivil araçlarda takılı yasal olmayan çakar lambalar için Bakanlık harekete geçti !
Sivil araçlarda takılı yasal olmayan çakar lambalar için Bakanlık harekete geçti !

  cakar-lamba-kullananlara-kotu-haber  

 

Emniyette kayıtlı olmadığı halde, kaçak “çakar lamba” kullandığı belirlenen araçların sahiplerine 192 TL para cezası kesilecek, bu araçlar bir süre trafikten men edilecek.Emniyet ekipleri çakar lamba kullanan sürücüleri yakın markaja aldı. Emniyette kaydı olmamasına rağmen kaçak çakar kullanıp trafikte kendilerine öncelik sağlamak isteyen sürücüler trafik ekiplerinin takibinde olacak. Bu araçları sürücülerine de para cezası kesilecek. 

hqdefault

Kaçak çakar lamba kullanmanın cezası 192 TL olacak. Üstelik bu araçlar bir süre trafikten de men edilecek. Bu araçlardaki donanımlar sökülecek.

maxresdefault

İçişleri Bakanlığı genelge yayınlayarak tepe lambası ya da çakar tabir edilen ışık bulunan araçların trafikte tehlike oluşturmaya başladığını belirtti. Genelgeye göre ambulans, itfaiye, polis ve resmi koruma araçlarının tepe lambasını sadece göreve giderken kullanabileceği belirtildi. Bu kapsamda 81 ilin valiliklerine yazı gönderildi ve çakar lamba kullanan sivil araçların plakaları istendi. Yönetmelikte koruyan ve korunan araçların haricinde çakar lamba kullanmak ve takmak yasak olarak belirtilmiştir. Belediye başkanları dahil yukarıdaki yazılı  kurumların haricinde çakar lamba kullanamaz.

388208cakar-lamba-kullanan-e89a8bacf2220d7d2875

Geçiş üstünlüğü olmamasına rağmen çakar kullanan sürücüler, trafiği tehlikeye sokuyor; birçok kuralı ihlal ediyor. Hatta kazaların yaşanmasına neden oluyor. Çakar lambalı araçlar yüzünden trafikte sıkıntı yaşayan diğer sürücüler de para cezası ve trafikten men uygulamasına destek veriyor.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika