Dolar : Alış : 32.4742 / Satış : 32.5327
Euro : Alış : 34.7084 / Satış : 34.7710
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3256 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Soğuk havalarda festival heyecanı

16 Aralık 2021 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Soğuk havalarda festival heyecanı
Soğuk havalarda  festival heyecanı

19.Uluslararası kukla ve gölge oyunları Festivali Bursa’da başladı
Kukla ve gölge oyunu tutkunlarının merakla beklediği festivalin tanıtım toplantısına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve BKSTV Başkanı Özer Matlı’nın iştirakiyle Usta Karagöz sanatçıları da katıldı. gösterilerin Tayyare Kültür Merkezi, Barış Manço Kültür Merkezi, Panorama 1326 Fetih Müzesi, Mete Cengiz Kültür Merkezi ve Karagöz Müzesi’nde izlenime sunulacağını hatırlatan Festival komitesi gösterilerimiz tüm halka açıktır dediler. Festivalde Karagöz Sanatçısı Metin Özlen’in yanı sıra Ünver Oral ve R. Şinasi Çelikkol’un da bilgi ve deneyimlerini paylaşacağını dile getiren Başkan Aktaş, “Gösteri, söyleşi ve panelin dışında Karagöz gölge oyununun gelecek nesillere aktarılmasına da katkıda bulunacak atölyeler planladık.

Türk gölge tiyatrosu ‘Karagöz’, UNESCO tarafından Türkiye’nin somut olmayan kültürel mirası olarak kabul edilmektedir. Dünya Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne dahil edilmesi ile ülkemizin öz simgelerinden biri olan Karagöz ile Hacivat’ın dünya sahnesindeki yerinin daha belirgin hale gelmesine katkı sağlayacak festivalimizi, hem çocuk ve gençlerimizi eğlendirmesi hem de onlara ilham olması dileğiyle düzenliyoruz.

Bu nedenle tüm sanat dostlarını salonlarımıza bekliyoruz. Festivalin gerçekleşmesinde emeği geçen başta Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı’na ve sponsorumuz Uludağ Koleji’ne teşekkür ediyorum” dedi.

Festivale ev sahipliği yapan Bursa için Kara Gözün çok önemli bir yerinin olduğunu belirten unima Bursa şube başkanı Usta Karagöz sanatçısı R. Şinasi Çelik kol, Festival süresince birçok yerli ve yabancı sanatçının gösteri yapacağını dile getirdi unima Ankara Genel Başkanı Enis Ergün’ün de katıldığı festival programı kapsamında Bursalı iki genç Karagöz sanatçısı Osman Ezgi ve Seçkin Güneş’e peştemal takıldı. Ayrıca geçmiş yıllarda rahmetli olmuş bazı Karagöz sanatçılarına da gıyabında ödül verildi. Haber;Cem Bayram SEÇEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika