Suudi Arabistan ve İran arasında savaş tüm dünyaya yansır

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Muhammed Bin Selman el Suud, yaşanan son olaylar nedeniyle İran’la doğrudan savaş beklemediklerini açıkladı. Suudi arabistan Savunma Bakanı Muhammed Bin Selman el Suud, Economist’e yaptığı açıklamasında, “Savaş, kesinlikle beklemediğimiz bir şey ve ülkeleri bu yönde iten kim olursa olsun aklını kaçırmış olmalı. Suudi Arabistan ve İran arasında savaş, bölgede büyük felaketin başlangıcı olur ve tüm dünyaya yansır. Kesinlikle buna izin vermeyiz” dedi.
Bakan, Şii din adamı Şeyh Nimr El Nimr’in idamının İran ve Suudi Arabistan arasında gerilimin daha fazla tırmanmasına neden olmayacağını, gerilimin zaten doruk noktasına ulaştığını da sözlerine ekledi.
İRAN BM’YE GİDİYOR
Yemen’in Başkenti Sana’daki İran büyükelçilik binasının Suudi Arabistan uçakları tarafından vurulduğunu öne süren İran, konuyu Birleşmiş Milletler’e taşıyor..
Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz
YORUMLAR
BENZER HABERLER
KÖŞE YAZARLARI
Tüm Yazarlar