Dolar : Alış : 32.4747 / Satış : 32.5332
Euro : Alış : 34.8231 / Satış : 34.8859
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Tarım ve Gıda Güvenliği Çalıştayı Sonuç Bildirgesi Yayımlandı

19 Ocak 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Tarım ve Gıda Güvenliği Çalıştayı Sonuç Bildirgesi Yayımlandı
Tarım ve Gıda Güvenliği  Çalıştayı Sonuç  Bildirgesi Yayımlandı

 

 

Edirne TEMA Vakfı İl Temsilciliği olarak katıldığımız , Ankara Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nce düzenlenen ve 30 Kasım-1 Aralık 2017 tarihleri arasında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde gerçekleştirilen “İklim Değişikliği ile Mücadele Bağlamında Türkiye’de Tarım ve Gıda Güvenliği Çalıştayı”nın , Sonuç Bildirgesi yayımlandı. .

 

Başkanlığını Prof.Dr. Mehmet SOMUNCU’nun yaptığı çalıştayın amacı, iklim değişikliğinin Türkiye’de tarım ve gıda güvenliği üzerindeki etkilerini tartışmak ve bu olumsuz etkilere karşı sürdürülebilir çözümlere ilişkin önerilerde bulunmaktır.

 

 

SONUÇ

Ankara Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nce düzenlenen ve 30 Kasım-1 Aralık 2017 tarihleri arasında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde gerçekleştirilen “İklim Değişikliği ile Mücadele Bağlamında Türkiye’de Tarım ve Gıda Güvenliği Çalıştayı”na, üniversiteler, uluslararası örgütler, kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve mesleki kuruluşlardan 101 kişi katılmış ve çalıştay verimli bir şekilde tamamlanmıştır

Çalıştayın birinci gününde yapılan dört bilimsel oturumda çağrılı konuşmacılar tarafından toplam 13 sözlü bildiri sunulmuş ve bu bildiriler kapsamında tartışmalar yapılmıştır. Birinci günün sonunda çalıştay alt temaları için çalışma grupları oluşturulmuştur.

 

 

Çalıştay Düzenleme ve Yürütme Kurulu tarafından çalıştay programlanırken temel sorun alanlarından oluşan çalıştayın alt temaları: a) İklim değişikliğinin Türkiye tarımına etkileri: gözlemler, modellemeler ve öngörüler; b) İklim değişikliği ile mücadelede Türkiye’nin iklim ve tarım politikaları; c) Türkiye’deki tarımsal uygulamalar ve iklim değişikliğine uyum olarak belirlenmiştir.

Prof.Dr. Hakan YİĞİTBAŞIOĞLU başkanlığındaki İklim değişikliğinin Türkiye tarımına etkileri: gözlemler, modellemeler ve öngörüler temalı çalışma grubuna 14 katılımcı katkı sağlamıştır. Bu çalışma grubunda 10 alt sorun ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerileri belirlenmiştir. Prof.Dr. F. Füsun ERDEN başkanlığındaki İklim değişikliği ile mücadelede Türkiye’nin iklim ve tarım politikaları temalı çalışma grubuna 8 katılımcı katkı sağlamıştır. Bu çalışma grubunda 5 alt sorun ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerileri belirlenmiştir.

Prof.Dr. Cem ÖZKAN başkanlığındaki Türkiye’deki tarımsal uygulamalar ve iklim değişikliğine uyum temalı çalışma grubuna 9 katılımcı katkı sağlamıştır. Bu çalışma grubunda 4 alt sorun ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerileri belirlenmiştir.

 

Gerçekleştirilen çalıştayın iklim değişikliği ile mücadelede Türkiye’deki tarım ve gıda güvenliği sorunun çözümüne bilimsel düzeyde katkı sağladığı ve gelecekte bu konuda yapılacak çalıştaylar için yol gösterici olacağı düşünülmektedir. Ankara Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin iklim değişikliği ile mücadele konusundaki bilimsel çalışmaları ve bu bağlamdaki bilimsel toplantıları devam edecektir.

Kaynak : http://csaum.ankara.edu.tr/…/%C3%87EVSOR_%C3%87al%C4%B1%C5%…

Haber: Bülent Özgen

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika