Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Gazeteci ve işadamlarının telefonlarını dinlediği iddia edilen 45 isim hakkında operasyon

13 Mart 2016 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Gazeteci ve işadamlarının telefonlarını dinlediği iddia edilen 45 isim hakkında operasyon
Gazeteci ve işadamlarının telefonlarını dinlediği iddia edilen 45 isim hakkında operasyon

1420814891531  vip-dinleme-iddiasiyla-operasyon-cok-sayida-gozalti-karari-6726999

Birçok ünlü iş adamı ve gazeteciyi sahte belgelerle terör örgütleriyle ilişkilendirip baskı altına alabilmek amacıyla telefonlarını dinlediği iddia edilen 45 isim hakkında operasyon başlatıldı. Savcılıkça 28 kişi hakkında gözaltı kararı alınırken, başka suçlardan tutuklu aralarında eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan’ın da bulunduğu 16 şüphelinin ifadesine başvurulacağı, 45. şüphelinin ise Fetullah Gülen olduğu belirtildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından birçok ünlü işadamı, gazeteci ve sanatçıyı sahte evrak ve kod isimlerle dinledikleri iddia edilen istihbaratçılara yönelik operasyon başlatıldı.  Aralarında Ferit Şahenk, Ali Koç, Mustafa Süzer, Mehmet Emin Karamehmet gibi işadamları ile Uğur Dündar, Ergün Diler, Tufan Türenç, Can Dündar, İsmail Küçükkaya gibi ünlü gazetecilerin de bulunduğu 59 mağduru çeşitli terör örgütleri ve organize suç şebekeleri ile sahte evraklarla ilintilendirip dinledikleri ileri sürülen müdür ve amir konumunda bulunan eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü personelleri hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

56e3e661c03c0e36a0030444

16 ŞÜPHELİ CEZAEVİNDE

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Hasan Yılmaz’ın yürüttüğüsoruşturma çerçevesinde 45 şüpheli için adreslerinde arama ve gözaltı kararı çıkarıldı. Savcılığın talimatı ile harekete geçen İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin adreslerinde gözaltı ve arama işlemi gerçekleştirdi.

dinleme-main

Savcılıkça 28 kişi hakkında gözaltı kararı alınırken, başka suçlardan tutuklu aralarında eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan’ın da bulunduğu 16 şüphelinin ifadesine başvurulacağı, 45. şüphelinin ise Fethullah Gülen olduğu belirtildi Soruşturmanın baş şüphelisinin Fethullah Gülen olduğu öğrenilirken şüphelilerin gerçekte hiçbir suç örgütü ile irtibatları olmayan ünlü işadamı ve gazetecileri sanki suç örgütleri ile irtibatı varmış gibi 5 yıl boyunca izledikleri, telefonlarını IMEİ üzerinden sahte isim ile karar almak suretiyle kayıt altına aldıkları ve bunu da söz konusu mağdurları baskı ve etki altına almak amacıyla gerçekleştirdikleri öne sürüldü. Savcılık polislerin bu dinleme ve izlemeleri 2013 yılının sonunda planladıklarını belirtti.

 

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika