Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Terör örgütü DEAŞ’a eş zamanlı operasyonda 400 kişi gözaltına alındı

05 Şubat 2017 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Terör örgütü DEAŞ’a eş zamanlı operasyonda 400 kişi gözaltına alındı
Terör örgütü DEAŞ’a eş zamanlı operasyonda 400 kişi gözaltına alındı

İstanbul,Kocaeli, İzmir,Bursa, Elazığ, Şanlıurfa ve Adıyaman’ın da aralarında bulunduğu illerde terör örgütü DEAŞ’a yönelik peş peşe operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda yaklaşık 400 kişi gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, DEAŞ terör örgütü yanlısı olarak faaliyet gösteren ve haklarında eylem hazırlığında oldukları şeklinde bilgiler bulunan, aralarında İstanbul’da sorumlu düzeyde kişilerin de yer aldığı şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Esenler, Şişli, Bağcılar, Bahçelievler, Maltepe, Sultanbeyli, Sancaktepe, Güngören, Beyoğlu, Pendik ve Ümraniye ilçelerindeki 20 adreste ve Kocaeli’nde bir adrese operasyon düzenleyen ekipler, F.Z, Y.S, M.K, İ.K, Y.K, İ.A, M.Ç, Ö.Y, S.U, Y.A, F.T, A.U, V.K, H.E, R.C.K, A.T, B.S. ile yabancı uyruklu A.W olmak üzere 18 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin ikamet ve araçlarında yapılan aramada çok sayıda dijital malzemeyle örgütsel doküman ele geçirildi. Ayrıca operasyonda yakalanan 10’u çocuk 14 yabancı uyruklu kişi, sınır dışı işlemleri için bölge polis merkezlerine teslim edildi.

ANKARA’DA DEAŞ OPERASYONU: 60 KİŞİ GÖZALTINDA Ankara’da düzenlenen operasyonda aralarında yabancı uyruklu kişilerinde bulunduğu 60 kişi gözaltına alındı. Operasyonun terör örgütü DEAŞ’a yönelik olduğu kaydedildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerince terör örgütü DEAŞ’a yönelik önceden tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Altındağ, Mamak, Sincan ve Çubuk ilçelerinde yapılan baskınlarda aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 60 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.


İZMİR’DE DEAŞ OPERASYONU  Terör örgütü DEAŞ’a yönelik  operasyonda eylem  hazırlığında oldukları ileri sürülen 8 zanlı gözaltına alındı. Eylem hazırlığında oldukları ileri sürülen  şüphelilerin adreslerinde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in kitaplarının da  bulunması dikkati çekti.İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl  Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü DEAŞ’a yönelik  kent merkezi ve Menemen ilçesinde belirlenen 9 adrese eş zamanlı operasyon  düzenledi. Gözaltına alınan 8 zanlının terör örgütü adına çatışma bölgelerinde  faaliyette bulundukları, DEAŞ üyeleriyle irtibat halinde oldukları,  zaman zaman  çatışma bölgelerine gidip geldikleri ve kentte eylem hazırlığında oldukları ileri  sürüldü. Zanlıların adreslerinde yapılan aramada çok sayıda örgütsel döküman  ile bir av tüfeği ve bir ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Şüphelilerin evlerinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet  Yapılanması (FETÖ/PDY) elebaşı Fetullah Gülen’e ait kitapların da bulunması  dikkati çekti.


ADIYAMAN MERKEZLİ 5 İLDE DEAŞ OPERASYONU: 10 GÖZALTI Adıyaman merkezli 5 ilde polis tarafından terör örgütü DEAŞ’a yönelik çok sayıda adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, Özel Harekat polisleri eşliğinde terör örgütü DEAŞ’a yönelik Adıyaman merkezli İstanbul, Samsun, Manisa, ve Gaziantep’te çok sayıda adrese şafak vakti eş zamanlı baskın yaptı. Yapılan baskınlarda bazı evlerde kapılar, Özel Harekat polisleri tarafından koçbaşı ile açıldı. Evlerinde arama yapılan ve bazı örgütsel doküman ele geçirilen 10 kişi gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen şüpheliler sorgulanmaya başlandı. Ayrıca Adıyaman ve İlçelerde Suriye uyruklu ailelerin yaşadığı 84 adreste DEAŞ ve diğer terör örgütlerine yönelik kimlik sorgulaması yapıldı.

 46 KİŞİ  GÖZALTINA ALINDI Bursa’da terör örgütü DEAŞ’a yönelik operasyonda 46 kişi  gözaltına alındı.İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Nilüfer,  Osmangazi, Yıldırım, Gürsu ve Orhaneli ilçelerinde belirlenen adreslere eş  zamanlı operasyon düzenledi.Operasyonlarda DEAŞ üyesi oldukları iddiasıyla aralarında yabancı  uyrukluların da bulunduğu 46 kişi gözaltına alındı.Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

ELAZIĞ’DA DEAŞ OPERASYONU: 12 GÖZALTI  Elazığ’da terör örgütü DEAŞ’a yönelik Özel Harekat timlerinin desteğiyle düzenlenen eş zamanlı operasyonda 16 adres basılarak, 12 şüpheli gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Elazığ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde terör örgütü DEAŞ’a yönelik çalışma yaptı. Polisin yaptığı çalışmada il merkezi, Karakoçan ve Palu ilçelerinde 16 adres tespit edildi. Belirlenen adreslere bu sabah erken saatlerde Özel Harekat timlerinin de desteğiyle operasyon yapıldı. Operasyonda, 12 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılar Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilerek ifadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Operasyon kapsamında dijital veriler ele geçirilirken, 4 şüphelinin de arandığı öğrenildi.

BİNGÖL’DE DEAŞ OPERASYONU: 10 KİŞİ GÖZALTINDA Bingöl’de, terör örgütü DEAŞ’a yönelik operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığıca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, kent merkezinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.Operasyonda DEAŞ üyesi oldukları iddiasıyla 10 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

KONYA’DA DEAŞ’A, OPERASYON: 75 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI KONYA’da terör örgütü DEAŞ’a yönelik yapılan soruşturma kapsamında 75 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Bugün eş zamanlı yapılan operasyonda 30’un üzerinde kişinin gözaltına alındığını ve operasyonun devam ettiği öğrenildi. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından terör örgütü DEAŞ’a yönelik yapılan soruşturma kapsamında 75 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Bunun üzerine Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Özel Harekat Polisi eşliğinde bugün sabah saatlerinde daha önce belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 30’un üzerinde kişi gözaltına alınırken, operasyonun devam ettiği belirtildi. Şüphelilerin, örgüte lojistik destek sağladığı ve Suriye gidip- gelerek örgütle temasa geçtikleri ileri sürüldü. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Konya Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Şüphelilerden birinin, kendisini görüntüleyen gazetecilere “Yakışıklı çıkar mıyız. Biraz yakışıklı çıkarız mıyız” demesi dikkat çekti. Soruşturma sürüyor.

ŞANLIURFA’DA DEAŞ OPERASYONU: 150 GÖZALTI Şanlıurfa’da  polis tarafından, terör örgütü DEAŞ’a yönelik Suriyeli’lerin kaldığı otel ve evlere düzenlenen eş zamanlı operasyonda 150 kişi gözaltına alındı.Terörle Mücadele Şubesi polisleri, terör örgütü DEAŞ soruşturması kapsamında bir süredir izlemeye alınan Suriyeli’lerin yakalanması için bu sabah harekete geçti. Savcılık talimatıyla kentin çeşitli semtlerinde Suriye uyrukluların kaldığı otel ve evlere polisler tarafından eş zamanlı baskın düzenledi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı baskınlarda 150 Suriyeli gözaltına alındı. Halen devam eden operasyonda Suriyeli şüphelilerin kaldığı otel ve evlerde yapılan aramada çok sayıda dokümana da el konuldu. Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürülen şüphelilerin, DEAŞ ile irtibatlarına yönelik sorgulanacağı bildirildi.

ADANA’DA DEAŞ OPERASYONU: 25 GÖZALTI Adana’da terör örgütü DEAŞ’e yönelik operasyonda 25 kişi gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, merkez Yüreğir ilçesine bağlı Yeşilbağlar ve Kiremithane mahallelerinde belirlenen adreslere operasyon düzenledi. Özel harekat ekiplerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 500 polis, 53 adreste arama yaptı. Operasyonda 25 kişi gözaltına alındı.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika