Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Terör Soruşturması Kapsamında HDP’ye Operasyon Vekiller Gözaltında

04 Kasım 2016 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Terör Soruşturması Kapsamında HDP’ye Operasyon Vekiller Gözaltında
Terör Soruşturması Kapsamında HDP’ye Operasyon Vekiller Gözaltında

0332385115110

HDP Eş Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş gözaltına alındı.Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığ’nın yürüttüğü terör soruşturması kapsamında HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş Diyarbakır’daki konutunda, Figen Yüksekdağ ise Ankara’da gözaltına alındı.

son-dakika-hdp-ye-teror-operasyonu-selahattin-8926604_7222_o

Demirtaş’ın kapıyı açmamasına rağmen içeriye giren polisler gözaltı işlemini uyguladı. Demirtaş, Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, Eş Genel Başkan yardımcısı Meral Danış Beştaş ve Muş milletvekili Ahmet Yıldırım, polislerle tartıştı.Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığ’nın yürüttüğü terör soruşturması kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, saat 01.00 sıralarında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirntaş’ı gözaltına almak üzere merkez Kayapınar İlçesi’ndeki konutuna geldi.

istanbulda-safak-baskini-hdpli-vekil-adayinin-yazar-oglu-gozaltinda-59943

Demirtaş, ellerinde gözaltı kararı bulunan polislere uzun süre kapıyı açmadı. Bu sırada Demirtaş’ın avukatları ile HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ve Muş milletvekili Ahmet Yıldırım ile birçok partili de konuta geldi. Uzun süre Demirtaş’ın kapıyı açmaması üzerine iddiaya göre TEM ekipleri içeri girerek Demirtaş’a gözaltı işlemi uyguladı.

0332275584561

HDP’Lİ BEŞTAŞ VE YILDIRM POLİSLERLE TARTIŞTI Selahattin Demirtaş gözaltına alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, Eş Genel Başkan Yardımcısı Beştaş ve Muş milletvekili Yıldırım ve avukatları, sitenin bahçesinde polis araçlarının önüne geçerek engellemeye çalıştı. Çıkan tartışmanın ardından Beştaş ve Yıldırım’ı uzaklaştıran polis, Demirtaş’ı Emniyet’e götürdü. Bu arada HDP Diyarbakır milletvekilleri Nursel Aydoğan ile Ziya Pir de aynı saatlerde Diyarbakır’da gözaltına alınarak Emniyet’e götürüldü.

_17_img_640_360

YÜKSEKDAĞ İSE ANKARA’DA GÖZALTINA ALINDI Diyarbakır’da bu olayların yaşandığı aynı saatlerde HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da Ankara’daki konutunda gözaltına alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen Yüksekdağ’ın, daha sonra soruşturmanın yürütüldüğü Diyarbakır’a götürüleceği belirtildi. DEMİRTAŞ GÖZALTI KARARINI TWEET’LE DUYURDU Demirtaş, Twitter hesabından “Diyarbakır’da evimde zorla gözaltına alınma kararı ile emniyet yetkilileri kapımdalar” dedi. HDP’Lİ VEKİLLER GÖZALTINDA HDP’li Milletvekillerinden Ferhat Encü, Leyla Birlik, Selma Irmak, Abdullah Zeydan, İdris Baluken, Sırrı Süreyya Önder, Ziya Pir, Gülser Yıldırım ve Nursel Aydoğan gözaltına alındı. Anadolu Ajansı geçtiği son dakika bilgisinde operasyonu Diyarbakır, Hakkari, Van, Şırnak ve Bingöl Cumhuriyet Başsavcılıklarının yürüttüğünü bildirdi. TBMM’de kabul edilen dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliğinin ardından haklarında fezlekelerle alakalı ifade vermeye gitmeyen HDP’li milletvekillerine yönelik ilgili başsavcılıklar tarafından gözaltı kararı verildi. HDP’liler hakkındaki gözaltı kararlarının, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), KCK ve 6-8 Ekim olaylarına yönelik soruşturmalar kapsamında ifade vermeye gitmedikleri için alındığı bildirildi.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika