Dolar : Alış : 32.4049 / Satış : 32.4632
Euro : Alış : 34.4266 / Satış : 34.4887
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3250 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Tıpta Devrim Abay sağlık Corbon implant uygulaması ile devrim yarattı !!

23 Eylül 2021 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Bilim»Tıpta Devrim Abay sağlık Corbon implant uygulaması ile devrim yarattı !!
Tıpta Devrim Abay sağlık Corbon implant uygulaması ile devrim yarattı !!

 

Abay sağlık’tan ortopedi doktoru Sayın İbrahim Coşkuner’den Corbon implant ile ilgili detaylı bilgiler ; Abay Sağlık Hizmetleri olarak. Amacımız hastaların yaşam konforunu arttırmak ve cerrahlar için daha kullanıcı dostu ürünler geliştirmektir.Günümüzde titanyum ve çelikten yapılan implantlar uzun kemik kırıkları ameliyatlarında sıklıkla kullanılmasına rağmen; plak kırılması implantın uygulandığı extremitede soğuk hissetme olayı plak vida arasında füzyon olayı MR ve BT ugulamalarında artefak oluşumu implantın kemikle kaplanması sonrası çıkartılmasında karşılaşılan zorluklar kırıkta kaynamama veya kötü kaynama gibi sorunların sıklığı artarak devam etmektedir.

Şirketimiz birikimini ve uzmanlığını bu sorunların çözümüne yönlendirmiştir. Bu yolda dünyada sayılı ve Türkiye’de ilk kompozit (karbon ile güçlendirilmiş peek ) malzemeden Ortopedik travma plakları üretmeyi başarmıştır. Proksimal humerus ve distal  radius eklem içi kırıkların metalik implantlarla tespiti sonrasında hastaların %10-14 ünde ameliyat sırasında ve sonrasında vidanın eklem içine girdiği gözlenmektedir.

Potansiel redüksion kayıplarının nedenlerinden biri yüksek sertlikteki metalik implantların osteoportik hastalarda kullanılması vida kemik arayüz gerilimini arttırmasıdır. cfr peek implantlar üstün yorulma mukavemeti, kemiğe benzer esneklik modülü ile iyileşmesi zor zayıflamış kemiklerin tespitinde kullanılabilecek mükemmel biyouyumlu bir malzemedir. Cfr- peek implantların onkolojik hastalarda kullanılması artefakt oluşturmamasına bağlı olarak ameliyat sırasında floroskopik  ve sonrasındaki MRI ve CT ile kontrol görüntülemesinin hassasiyetini geliştirir. Bu: patolojik kırık iyileşmesinin veya tümörün nüksetmesinin daha ince karekterizasyonunu sağlar.

Bu ürünlerimiz karbon fiber elyaf ile  güçlendirlmiş peek  (polietereterketon ) malzemeden enjeksion kalıplama ile üretilmiştir ve bu plaklar ve sabitleme vidaları ameliyat sonrası uygulanacak kuvvete dayanacak güçtedir.. Biyo uyumlu polimer malzeme ve bileşiklerden oluşan geniş yelpazemizin her biri, vücuda yerleştirilebilir tıbbi cihazların özel ve zorlu taleplerini karşılamak üzere tasarlanmıştır. Peek malzemeleri, omurga, ortopedik, travma, dişçilik ve özel cihazlar dahil olmak üzere çeşitli uygulamalarda üstün performans sunmak üzere uyarlanmıştır.

Yenilikçi Peek malzemeleri ve uygulama uzmanlığıyla bir araya gelen kapsamlı üretim bilgimiz, tıbbi cihaz şirketlerinin öncü cihazları pazara sunmasına ve yeni büyüme alanları açmasına olanak tanıyor. PEEK-OPTIMA Ultra Güçlendirilmiş polimer şunları sağlar, Biolojik dokularda temel  element olan karbon un ters reaksionlara neden olmayacağı varsayımı, bilim adamlarını implante edilebilir biomateryal olarak karbon fiberleri tıpta kullanmaya teşvik etti.

Yer değiştirmiş stabil olmayan ve ekleme uzanan çok parçalı kırıklarda şekillendirilmiş plaklar kullanılarak  açık redüksiyon ve internal tespit son yıllarda  iyi bir cerrahi seçenek haline gelmiştir. Stabil kırık fiksasyonu ile erken harekete başlanması, hızlı iyileşme ve erkenden fonksionların geri kazanılması ile sonuçlanır. Kilitleme vida teknolojisinin kullanıldığı sabit açılı plaklar subkondral kemiğin doğrudan tespiti ile cerrahların karmaşık periartiküler kırıkların tedavisini yönetmesine izin verir. Abay sağlık olarak Dünya’da 2 inci Türkiye’de Corbon implant üreten tek firma olarak gururluyuz …E-Mail: info@abaysaglik.com.tr. www.abaysaglik.com.tr  … Özel Haber : Cem Bayram SEÇEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika