Dolar : Alış : 32.4626 / Satış : 32.5211
Euro : Alış : 34.5266 / Satış : 34.5888
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

TKM Oyunculuk Atölyesi Gerçeker’le güçleniyor

08 Temmuz 2021 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»TKM Oyunculuk Atölyesi Gerçeker’le güçleniyor
TKM Oyunculuk Atölyesi Gerçeker’le güçleniyor

Uluslararası çalışmalarıyla tanınan yapımcı-yönetmen Fehmi Gerçeker’in New York, Paris, Bajia ve İstanbul’da gerçekleştirdiği Kamera Önü Oyunculuk Atölyesi, TKM’nin organizesiyle 9 Temmuz Cuma günü saat 18:00’da Dobruca16’da yapılacak. Sınırlı sayıda katılımcının yer alacağı atölyede özel görsel sunumla sinema oyunculuğu tarihi, oyunculuk çeşitleri ve kamera çekim biçimlerine göre oyunculuk incelenecek. Daha sonra ise katılımcıların gerçekleştirilecek uygulamalarla performanslarını sergilemesi planlanıyor. Uygulamada katılımcılar kendilerine verilen bir film sahnesini oynayacaklar ve bu sahne özel kamera çekimi ile filme alınacak. Eğitim kapsamında kayda alınan görüntüler izlenerek, kamera önü oyunculuklar yorumlanacak ve gerekecek tekrar çekimlerle oyunculuğun en iyi hale nasıl getirileceği Gerçeker’in önerileriyle masaya yatırılacak.

BAŞARI ÇOK YAKIN Fehmi Gerçeker, uluslararası ödüller kazanmış, çeşitli belgesel filmler, TV programları ve sahne yapımlarına imza atmıştır. Gerçeker, yapımcı ve yönetmeni olduğu filmlerle; Tarihe Katkı, UNESCO Resmi TV Programı, ABD’de En İyi Kültürel TV Programı, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye’nin Tanıtımına Katkı, Brezilya Kültürüne Katkı, Columbus’un Amerika’yı Keşfi Özel Ödülü gibi ödüller alarak uluslararası arenada gündeme oturmuş.

Gerçeker aynı zamanda sayısı otuzu aşan dünya televizyonlarına dağıtımı yapılan belgesel filmlerin yapımcı-yönetmenidir. Türkiye’nin ilk CD-ROM’unu TÜBİTAK’la, ilk DVD’sini ise İstanbul Teknik Üniversitesi’yle ülkemize kazandırmıştır. New York’ta on bir tane tiyatro oyunu sahneye koyan Gerçeker, ortak yapımcısı olduğu Just One World – Tek Bir Dünya müzikali Berlin, New York ve Toronto’da oynanmıştır. Yapımcı ve yönetmeni olduğu Rumi Special – Mevlana ve Hoşgörü isimli çalışma ise; bu güne kadar Paris, New York, Berlin ve İstanbul’da sahnelenmiştir. Sanat yönetmeni olarak aralarında; New York – UN – Birleşmiş Milletler, Paris UNESCO, Berlin Philarmonie Concert Hall, American National History Museum, İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu gibi dünyanın en prestijli yerlerinde özel sahne programları gerçekleştirmiştir.

BU KİTAPLARI OKUMAKTA FAYDA VAR Kadir Has, Yeditepe, İstanbul Bilgi, Beykent ve Haliç üniversitelerinde Kamera Önü Oyunculuk dersleri vermiş olan Gerçeke’in, yazar olarak ise 2016 yılında Film Yapım Sırları, 2018 yılında Kamera Önü Oyunculuk ve 2021 yılında Nörosinema isimli kitapları yayınlanmıştır. Bugüne kadar film yapımı ve sahne çalışmaları gerçekleştirdiği ülkeler; Türkiye, ABD, Kanada, Brezilya, İspanya, Portekiz, Hollanda, Almanya, İsviçre, İtalya, Fransa, İngiltere, Finlandiya, Çekya, Senegal, Mısır ve Küba’dır. Haber: Cem Bayram SEÇEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika