Dolar : Alış : 32.5000 / Satış : 32.5586
Euro : Alış : 34.6207 / Satış : 34.6830
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3256 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

TMTF iddialara yanıt verdi

04 Ocak 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»TMTF iddialara yanıt verdi
TMTF iddialara yanıt verdi

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu, CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak’ın Türk Masa Tenisi ile ilgili yaptığı değerlendirme ve analizlerle ilgili bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, Toprak’ın TBMM’deki bütçe görüşmelerinde, Gençlik Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a verdiği listede Türk Milli Masa Tenisi Takımında hiç Türk sporcunun yer almadığını belirtilmesinin gerçeği yansıtmadığına yer verildi.
Açıklamada ayrıca Türk Masa Tenisi’nin son 20 yıllının çeşitli dönemlerinde  Türk Milli takımında forma giymiş Çin asıllı sporcuların, halen kadroda yer almaya devam ediyormuş gibi gösterilmesinin, yeterli araştırma yapılmadan, ilgili Federasyondan bilgi alınmadan hazırlanmış talihsiz bir çalışma olduğuna yer verildi.

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Yerli ve Milli sporcu vizyonu ile görevine devam ettiği hatırlatılan açıklamada Kasım 2016 tarihinden itibaren  basına yapılan bir çok açıklamada, bundan sonra Milli takım kadrolarında yabancı sporculara yer verilmeyeceğinin ve yerli sporcuları yetiştirmeye ağırlık verileceğinin net bir dille getirildiği hatırlatıldı.

TMTF KAMUOYU AÇIKLAMASI

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu, CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak’ın TBMM’deki bütçe görüşmelerinde, Masa Tenisi Milli Takımları ile ilgili olarak Gençlik Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a verdiği rapordaki iddialara, kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına cevap verme gereği duymuştur.

Sayın vekilin beyanında ismi geçen yabancı sporcular farklı dönemlerde Türk vatandaşlığına kabul edilerek Türk Milli Takımında görev almış sporculardır.

Melek Hu ve Ahmet Li haricindeki sporcuların halen Milli takımda oynadıkları izleminin verilmesi, Türk Milli Takımlarında hiç Türk sporcunun olmadığının vurgulanması gerçeği yansıtmamaktadır. Yeterli araştırma yapılmadan, ilgili Federasyondan bilgi alınmadan hazırlanmış raporun, talihsiz bir çalışma olduğu kadar, kamuoyunu yanıltıcı bir yanı da bulunmaktadır.

2020 Olimpiyat kadromuzda Türkiye doğumlu 12 sporcu yer alırken, sadece 2 Çin kökenli sporcu yer almaktadır. Hemen hemen her ülke milli takımında yarışan Çin kökenli sporcular ülkemizde minimum sayıdadır. Gençay Menge, Batuhan Ulucak, İbrahim Gündüz, Talha Yiğenler, Özge Yılmaz, Simay Kulakçeken, Ece Haraç ve Aybüke Öner, 2017 yılında ülkemizi Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında başarıyla temsil etmişlerdir. Bu isimler arasında yer alan iki sporcumuz Özge Yılmaz ve Ece Haraç, Uluslararası Arena’da elde ettikleri başarılarla, henüz 15 yaşında olmalarına rağmen A Milli Takımı kadrosuna alınmışlar, Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında başarıyla mücadele etmişlerdir.

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu, Kasım 2016’da göreve gelen yeni başkan ve yönetimin seçim beyannamesinde belirtilen yerli ve milli vizyonu ile çalışmalarına devam etmektedir. Ayrıca Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Kerim Koç, Federasyonun devşirme sporcularla ilgili politikaları hakkındaki düşüncelerini yazılı ve görsel basın aracılığıyla birçok defa kamuoyu ile paylaşmıştır.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika