Dolar : Alış : 32.4742 / Satış : 32.5327
Euro : Alış : 34.7084 / Satış : 34.7710
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3256 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

TMTF’den diplomasi zaferi

01 Mart 2017 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»TMTF’den diplomasi zaferi
TMTF’den diplomasi zaferi

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu’nun girişimleri sonucunda kısa adı ETTU olan Avrupa Masa Tenisi Federasyonu, geçtiğimiz yıl Aralık ayında İstanbul’da meydana gelen olaylar sebebiyle almış olduğu ‘’Tarafsız saha´´ kararını geri çekti. ETTU, Türkiye’de maçı olan ülkelerin ve kulüp takımlarının istedikleri takdirde tarafsız sahada oynayabileceklerine dair bir karar almıştı.

ETTU’nun aldığı bu kararı kabul edilemez bulduklarını ve derhal temaslara başladıklarını belirten Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Kerim Koç ‘’ Bu kararlar ülkemizi güvensiz bir yer olarak göstermekte ve ülke saygınlığımıza zarar vermekteydi. Bu kabul edilemez durumu düzeltmek için Dış işleri ve Spor Bakanlıkları ile işbirliği yaptık. Spor Bakanımız Sn. Akif Çağatay KILIÇ ve Genel Müdürümüz Sn. Mehmet BAYKAN´ın güven mektupları ve Emniyet Müdürlüğümüzden alınan taahhüt ile birlikte Federasyonumuzdan bir heyet oluşturarak ETTU‘yu ziyaret ederek bir sunum yaptık. Onların bu yanlış  kararına itiraz ettik.  ETTU bu itiraz üzerine yanlış kararından geri dönerek kararı geri çekti’’ dedi.

Yapılan iç ve dış temasların olumlu sonuç verdiğine değinen Koç ‘’Bunun sonucu olarak Avrupa Şampiyonası grup elemelerindeki rövanş maçı için Türkiye’ye gelmek istemeyen ve maçın tarafsız sahada oynatılmasını talep eden Çekya Federasyonu, ETTU’nun kararı geri çekmesinden sonra maçı oynamak için Antalya’ya gelmeyi kabul etti. Artık hem A Milli takımlarımız, hem de Avrupa Kupalarında mücadele eden kulüp takımlarımız iç saha maçlarını Türkiye’de oynayabilecek’’ dedi.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika