Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Trafik’te Kurallar Dikkat ile Başlar

01 Haziran 2019 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Teknoloji»Trafik’te Kurallar Dikkat ile Başlar
Trafik’te Kurallar Dikkat ile Başlar

Merhaba arkadaşlar Bayram tatiline çıktığımız şu günler ufak bir hatırlatma ve uyarı yapacağım.! Trafik’te işin ciddiyetini hala anlamayan hız tutkunu şoför arkadaşlara gelsin bu yazım. “Benim otomobil sağlam abi tank gibi bir şey olmaz” diyenler altındaki otomobil ne marka olursa olsun asla otomobiline güvenmesin, yapılan ağır kazaların büyük bölümü yüksek model araçlarla yapılıyor otomobilin verdiği güven hissi sürücüyü hız yapmaya sevk ediyor.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı 57327373e1cbdee7b249ed2596cc3d436c382344.jpeg

Testlerden bir kare

Bir hatırlatma; EURO NCAP araç çarpışma testleri sabit 64km/h hızla yapılıyor veya kafa kafaya araçlarla 32+32 km/h testler yapılıyor, bu testler şehir içinde 2. Veya 3. Vites hızlarıdır bunlara aldanmayın. Hiçbir otomobil firması 90-100 km süratle giden bir araca garanti vermiyor.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı maxresdefault.jpg

Gördüğünüz gibi dünyanın en sağlam arabaları ne halde !

Neredeyse hepimizin ailesinde veya arkadaş çevresinde en az bir trafik kurbanı var, o yüzden o “beş yıldız”ları bir de bu gerçeklerle değerlendirin. kazadan hemen önce ortalama 90 km hızla giden araç tamamen bölünüp paramparça olmuş . Yerdeki kanlara bakarak az çok tahmin edebilirsiniz içindekilere ne olduğunu. Daha önce çok kez duyduğumuz bir uyarıyı tekrar yapıyorum; Lütfen aracınıza güvenmeyin, şoforlüğünüze güvenmeyin. Hız yapmayın, emniyet kemerinizi takın ve arkada oturanlar dahil her yolcuya Emniyet Kemerini taktırın.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı range-rover-evoque-euro-ncap-carpisma-testinden-5-yildizla-gecti-1554909460.jpg

Düşük bir hızdaki güvenli bir otomobilin testten sonraki hali..

Seyir halindeyken Dikkatinizi Yola ve Aynalara verin, cep telefonu teyp gibi sizin dikkatinizi dağıtacak unsurlar İle uğraşmayın, belkide uğraştığınız son şey olabilir ve DİKKATLİ OLUN !!! Yorgun iken direksiyon başına geçmeyin kendizi zaman zaman test edin reflekslerinizde yavaşlama varmı ? Uyku hali bu gibi durumları  gözlemlediğnizde anında en yakın park yeri veya uygun bir yer bulun araçtan aşağıya inin elinizi yüzünüzü yıkayın biraz egzersiz yapın bol bol nefes alıp verin;hiç yol gitmeye çalışmayın sizin 15 veya 30 dakikalık bir dinlenmeniz sizi hayata bağlar.. Bayramınız Şeker tadında olması için Lütfen TRAFİK Kurallara Uyalım..! Yorgun ve Alkollü direksiyon başına geçmeyiniz…

Not : Hiç bir otomobil üreticisi ürettiği otomobiline kaza yapmama garantisi vermez ve benim ürettiğim araç kaza yaptığında sizi korur garantisinide vermez bunu bilerek aracınızı sürünüz.. Aracınızda dengeleri bozacak şekilde yük olmasın ve yüklemeyin aracınızın dengesini bozmayın kazaların %40 aracın aşırı yükten dengesini bozmasından kaynaklanmaktadır….
Kazasız ve keyifli sürüşler diliyorum ..
                                                             Otomobil Editörü : Cem Bayram SEÇEN

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı a92c85c1c84f463eb51dfcd565e3e4e1.jpeg
Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı hqdefault.jpg
Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı 5a2d2d6461361f26c09f2b09.jpg
Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı 0x0-antalyada-feci-kaza-olu-ve-yaralilar-var-1557246383773.jpg

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika