Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Trump, Rusya’yı hüsrana uğrattı

16 Nisan 2017 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Trump, Rusya’yı hüsrana uğrattı
Trump, Rusya’yı hüsrana uğrattı

ABD Başkanı Donald Trump’ın Demokrat aday Hillary Clinton’a karşı seçimi kazanması Kremlin’de büyük bir memnuniyet yaratmıştı. ABD’de ise Trump’ın zaferinin arkasında Moskova’nın olduğu öne sürülmüştü. Fakat rüzgar tersine döndü, Trump, Rusya’yı hüsrana uğrattı. Rus haber ajansı Sputnik, “Eski Trump nerede? ABD başkanına neler oldu?” başlıklı yazıyla bu değişimi masaya yatırdı. Yazıdaki “Trump ikna edildi” ifadesi dikkat çekti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın seçimlerden önceki kampanyalarda kullandığı ‘ABD’yi yeniden yücelteceğiz’ sloganındaki ‘yeniden’ sözcüğü artık anlaşılmaya başladı. Trump’ın göreve geçtiğinden sonraki son iki ay içinde ABD’nin politikası, soğuk savaş döneminden hatırlanan politikayı andırıyor” ifadelerinin kullanıldığı analizde, şu görüşlere yer verildi:

Trump’ın elit tabakayla mücadelesi, kimi iddialara göre kendisinin değil, kodamanların zaferiyle sona erdi. Suriye lideri Beşar Esad, Trump’ın kendisine verilen liderlik görevini yerine getirmeyi başaramadığını öne sürdü. Beyaz Saray’ın elit tabakayla mücadelesindeki zorlukları, Alman Der Spiegel dergisinde yayınlanan Berlin söylemlerinden de anlaşılıyor. Alman yönetimi, Trump’ın Rusya rotasında kendisine manevra boşluğu tanınmadığı için bu konuda etkisiz hale geldiğini ve ‘Trump’ın köşeye sıkıştırıldığını’ öne sürüyor.

Trump’ın bu şekilde değişmesi için hangi araçlar kullanıldı? ABD başkanı göreve gelir gelmez rakiplerinden ithamlar gelmeye başladı. Bir önemli nokta daha var. Trump, ABD’deki hakimleri yanına almadan ülkeyi yönetmenin mümkün olmadığını anladı. Zira ABD’deki yasalara göre hakimler, başkanın kararlarını durdurabiliyor ve hatta yürürlükten kaldırma yetkisine sahip.

ABD’li senatör Mitch McConnell, Trump’ın başkanlık kampanyası sırasında yaptığı konuşmalar doğrultusunda hareket etmediğini belirterek, “Trump, başka şekilde davranması gerektiğini kendisi de anladı. İşini yapmayı öğreniyor” dedi. Trump’ın eski ezeli rakiplerinden Elliott Abrams ise, “Şu anda gördüklerim, konvansiyonel cumhuriyetçi bir idareyi andırıyor. Bence bu çok güzel” ifadelerini kullandı. Trump’ı kendi aile fertlerinin de ikna etmiş olabilecekleri düşünülüyor. Suriye bombardımanından sonra, Trump’ın saldırı kararını kızı İvanka’nın etkisiyle aldığı öğrenildi. Kimileriyse, sol görüşlü demokrat olduğu bilinen İvanka’nın eşi ve Beyaz Saray Danışmanı Jared Kushner’in de bu konuda rol aldığı düşüncesini dile getiriyor.

Sputnik’in mikrofon uzattığı uzmanlar, önümüzdeki aylarda Trump’ın ‘kendi yüzünü’ aramaya devam edeceğini belirtti. Valday Kulübü müdürü Timofey Bordaçev, “2000’lerdeki neo konservatizminin döndüğü söylenemez, Trump’ın politikası oldukça kaotik, kendisinin bazı inanç eksikleri de var. Bush’un (ABD eski başkanı George W. Bush) politikası, değerleri tarafından dikte ediliyordu, ancak şimdiki başkanda bu da yok” diye konuştu.

Rusya Politika Teknolojileri Merkezi müdür yardımcısı Aleksey Makarkin, 2000’li yılların zorunluluklarına dönüş yapmanın mümkün olduğunu savunarak, “Ancak burada önemli bir kısıtlama var. Trump, Bush döneminde olduğu gibi uzun süren askeri operasyonlarına karşı çıkıyor. Bu deneyimi olumsuz olarak değerlendiriyor. Trump’ın yönetiminde, nokta atışlar, lokal harekatlar beklenebilir, büyük savaşlar değil” ifadelerini kullandı.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika