Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

TSK’nın gözbebeği olan kahramanlarımız destan yazmaya devam ediyor DEAŞ emirini kıskıvrak yakaladı

25 Ocak 2017 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»TSK’nın gözbebeği olan kahramanlarımız destan yazmaya devam ediyor DEAŞ emirini kıskıvrak yakaladı
TSK’nın gözbebeği olan kahramanlarımız destan yazmaya devam ediyor DEAŞ emirini kıskıvrak yakaladı

El Bab’da 20 Ocak günü 5 askerimiz şehit olmuş, 9 askerimiz yaralanmıştı. İşte o saldırıdan tam 2 gün sonra istihbarat tespit etti, özel kuvvetler harekete geçti ve talimatı veren terör örgütü DEAŞ emirini kıskıvrak yakaladı. Tarih 20 Ocak 2017. Saat: 13.40. Yer El-Bab’a giden Bzagah ile Kabbasin arasındaki yol. Bölgede arama tarama faaliyetleri yapan komandoların üstüne doğru hızla gelen zırhlı araç, askerlerin ateş açmasına rağmen durdurulamadı ve bomba yüklü araç büyük bir gürültü ile patladı. Yaşanan olay sonucunda 5 asker; uzman onbaşılar Emre Doruk, Bahattin Bakır, Selim Topal, uzman onbaşılar Ramazan Taşkın ve Mete Can şehit olurken 9 asker ise yaralandı.

F-16’lar havalandı  Patlamanın ardından TSK tarafından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. F-16’lar tarafından bölgede tespit edilen DEAŞ noktalarına bombalar yağdırıldı. Karadan ise obüsler ile bölge cehenneme döndürüldü. Toplam 21 hava akını sonucunda 46 DEAŞ’lı terörist etkisiz hale getirilirken 16 terörist de yaralandı.

İstihrabarat çalışması Olaydan hemen sonra bomba yüklü aracı DEAŞ’lı Ebu Musab’ın kullandığı, canlı bombanın zırhlandırılmış bomba yüklü araç ile Türk askerlerini hedef seçtiği ortaya çıktı. Bölgede yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda ise saldırı emrinin DEAŞ emiri de tespit edildi. Failin saptanmasından sonra ise sıra yerinin tespit edilmesi ve yakalanmasına geldi.

 

DEAŞ emirinin yeri istihbarat çalışmaları sonucunda 48 saatte tespit edildi. Tespit edilmesinden sonra operasyon için düğmeye basıldı. Operasyan için TSK’nın gözbebeği olan Özel Kuvvetler Birliği, nam-ı diğer borde bereliler görevlendirildi. 22 Ocak günü İHA’ların da desteğiyle başlayan operasyonda 5 askerin şehit 9 askerin de yaralanmasına neden olan emri veren DEAŞ emirine operasyon düzenlendi. Baskın şeklinde gerçekleştirilen operasyon harekat merkezinden de canlı olarak izlendi. Terör eyleminin emrini veren emir ise kıskırak ve sağ olarak yakalandı. Emirin sorgulanmasına ise 2 gün önce başlandı.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika