Dolar : Alış : 32.2854 / Satış : 32.3436
Euro : Alış : 34.8023 / Satış : 34.8650
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Türkiye Grand Prix’sinde Lewis Hamilton yarış bitimine 3 tur kala kariyerinin 7. Şampiyonluğunu ilan etti.

18 Kasım 2020 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Foto Galeri»Türkiye Grand Prix’sinde Lewis Hamilton yarış bitimine 3 tur kala kariyerinin 7. Şampiyonluğunu ilan etti.
Türkiye Grand Prix’sinde Lewis Hamilton yarış bitimine 3 tur kala kariyerinin 7. Şampiyonluğunu ilan etti.

Formula 1’de sezonun 14. yarışı büyük heyecana sahne oldu. Yarışa 6. sırada başlayan Lewis Hamilton, damalı bayrağı en önde görerek hem yarışı kazandı hem de Formula 1’de 7. şampiyonluğuna ulaştı. İngiliz pilot, bu şampiyonlukla birlikte efsane Alman pilot Michael Schumacher’in de rekoruna ortak oldu. Hamilton, 2008, 2014, 2015, 2017, 2018 ve 2019‘dan sonra 2020 sezonunda da zafere ulaşmış oldu.

Yarışa pole pozisyonunda başlayan Racing Point pilotu Lance Stroll, 9. sıraya kadar düşüp yarışı bu sırada tamamladı ve podyumun uzağında kaldı. Toplamda 7. kez dünya şampiyonu olan Mercedes pilotu Hamilton, takım arkadaşı Valtteri Bottas’a tur bindirdiği yarışta bir diğer Racing Point pilotu Sergio Perez’i geçip yarış bitene kadar da arkasına bakmadan farkı açarak kariyerine bir yarış zaferi daha eklemeyi başardı.

LECLERC’TEN BÜYÜK SIÇRAMA

Yarışa 14. sırada başlayan Ferarri’nin Monakolu genç pilotu Charles Leclerc, yarışta ilk lastik değiştiren isim sürücü oldu. Ardından yaptığı en hızlı tur zamanları ve geçişlerle üst sıralara tırmanan Leclerc, 3. sıraya kadar yükselmeyi başardı ancak son turda Perez’e yaptığı atakta yerini takım arkadaşı Vettel’e kaybetti. Vettel ise 12. sırada başladığı yarışı böylece 3. sırada bitirdi.

Ferrari, sıralama turlarında adeta kabus yaşadığı hafta sonundan oldukça mutlu ayrıldı. Tifosi, taktik ve performans açısından sezonun en iyi yarışlarından birini çıkardı. İstanbul’daki 58 turluk yarışı 4 pilot tamamlayamadı. Alfa Romeo’dan Antonio Giovinazzi, Williams pilotu Nicholas Latifi ve Haas’ın iki pilotu Romain Grosjean ile Kevin Magnussen damalı bayrağı göremedi.

VERSTAPPEN’DEN BÜYÜK HATA
18. turda üçüncü sektörde de sarı bayraklar sallandı. İkinci sıradaki Perez’i geçmek için atak yapan Verstappen kontrolünü kaybederek spin attı. Ardından yarışa devam eden ve pite giren Red Bull pilotu 8. sıraya kadar geriledi. Verstappen’in hatasıyla takım arkadaşı Alex Albon üçüncü sıraya yükseldi. Arından Verstappen’in pit çıkışı incelemeye alındı.

58 TURLUK MÜTHİŞ HEYECAN
3. VEDA: Haas’tan Romain Grosjean da Giovinazzi ve Latifi’den sonra İstanbul GP’sine erken veda eden pilot oldu.
52. TUR SONUNDA: 1- Hamilton, 2- Perez, 3- Leclerc, 4- Vettel, 5- Sainz, 6- Albon
2. VEDA: Williams pilotu Latifi yarış dışı kalan 2. pilot oldu.
STROLL’DEN BÜYÜK DÜŞÜŞ: Yarışa lider başlayan Racing Point pilotu Stroll, 8. sıraya kadar geriledi.
İki Ferrari; Vettel ve Leclerc, Stroll’ü aynı virajda geçmeyi başardı! 1- Hamilton, 2- Perez, 3- Verstappen, 4- Vettel, 5- Leclerc, 6- Stroll
38. TUR SONUNDA: 1- Hamilton, 2- Perez, 3- Verstappen, 4- Stroll, 5- Vettel, 6- Albon
Stroll’ün pit’e girmesinin ardından Perez’i geçen Lewis Hamilton, şampiyonluk yarışında liderlik koltuğuna oturdu.
Son 24 tura girilirken 3. sıradaki Lewis Hamilton şu anda dünya şampiyonu oluyor. Takım arkadaşı Bottas ise 14. sırada…
30. TUR SONUNDA: 1- Stroll, 2- Perez, 3- Albon, 4- Vettel, 5- Hamilton, 6- Ricciardo
Verstappen’in spin atarak büyük bir kazadan döndüğü o an…

20. TUR SONUNDA: 1- Stroll, 2- Perez, 3- Albon, 4- Vettel, 5- Hamilton, 6- Ricciardo
Verstappen büyük bir kaza atlattı! Perez ile 2.’lik savaşı eren Red Bull pilotu, spin attı ve ardından pit’e girerek yarışa 8. sırada geri döndü.
İLK VEDA: Yarışa veda eden ilk pilot Alfa Romeo’dan Antonio Giovinazzi oldu.
Pist kuruyor, lastikler değişiyor ve Mercedes hızlanmaya başladı. Red Bull, lider Verstappen’i pit’e çağırdı. Hollandalı pilot pist 4. sırada geri döndü! Albon da pit’e gidecek ve ilk 2 sırada yine Racing Point’in olacak.
12. TUR SONUNDA: 1- Verstappen, 2- Albon, 3- Stroll, 4- Perez, 5- Vettel, 6- Hamilton

LİDERLİK KOLTUĞU DEĞİŞTİ: Stroll, pit’e girip lastiklerini değiştirdi ve takım arkadaşı Perez liderlik koltuğuna oturdu. Verstappen 2. sırada, Albon 3. sırada… Stroll pit sonrasında piste 4. sırada döndü.
Ferrari, 9. turda Leclerc’in ardından Vettel’i de pit’e çağırıp lastikleri değiştirdi. Leclerc lastik değiştirdikten sonra hızlanmıştı.
Stroll ve Perez’i yakalamak için Vettel’i geçme mücadelesi veren Verstappen ile Alman pilot arasındaki fark: 0,487…
6. TUR SONUNDA: 1- Stroll, 2- Perez, 3- Vettel, 4- Verstappen, 5- Albon, 6- Hamilton
Yarışın lideri Stroll takım telsizinden pistin kuruduğunu söyledi. Stroll ve Perez farkı açmaya başladı ve Stroll şu anda yarışın en hızlı turunu atmayı başardı.

Yarışa ilk sırada başlayan Stroll liderliğini korudu. Takım arkadaşı Perez ise 2. sıraya yerleşti. Ferrari’den Vettel başlangıçta 8 sıra birden yükselmeyi başardı. 2. sırada başlayan Red Bull pilotu Verstappen ise 2 sıra kaybetti. Haber Editörü ..Cem Bayram SEÇEN

İLK 10 SIRA

1- Lewis Hamilton (Mercedes)

2- Sergio Perez (Racing Point)

3- Sebastian Vettel (Ferrari)

4- Charles Leclerc (Ferrari)

5- Carlos Sainz (McLaren)

6- Max Verstappen (Red Bull)

7- Alexander Albon (Red Bull)

8- Lando Norris (McLaren)

9- Lance Stroll (Racing Point)

10- Daniel Ricciardo (Renault)

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika