Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Türkiye Polis emeklilerinin yaşam sorunları

19 Kasım 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Türkiye Polis emeklilerinin yaşam sorunları
Türkiye Polis emeklilerinin yaşam sorunları

İstanbul Bakırköy özgürlük meydanında polis emeklileri sorunlarının giderilmesi için basın açıklaması yaptı .Türk polis teşkilatının fertleri olarak uzun yıllar boyunca ülkemizin değişik bölgelerinde ailelerimizden, sağlığımızdan ve hayatımızdan fedakarlık yaparak zor koşullar altında çalışarak emekli olduk.

Bu süreç içerisinde polisin emeği her zaman övüldü ancak hak ettiği değere gelince hep günü birlik veya kalıplaşmış klişe sözlerle umutlar,hep başka bahara ertelenmiş daha acı olanı ise o bahar hiç gelmemiştir. Polis’in yaptığı fedakarlıkların bilinmesine rağmen gerek bizleri yöneten idarecilerin, gerekse meslek büyüklerinin bu konuda kayıtsız kalmış olması bizleri daha da derinden yaralamaktadır. İdarecilerin görevi sorunları görmezden gelmek, üzerini örtmek veya yok saymak değil ; polis ve polis emeklilerinin sorunlarına kalıcı çözümler bulmaktır .Hem maddi, hem de manevi yönü ile gönülleri kırılarak tükenmişlik sendromu yaşayan teşkilat mensuplarımıza defalarca verilen 3600 ek gösterge sözünün bu güne kadar yerine getirilmemiş olması nedeniyle bu sorunumuza başta aziz milletimiz olmak üzere, Sayın Cumhurbaşkanımıza, içişleri bakanımıza, tüm siyasilere ve milletvekillerimize sesimizi duyurmak amacıyla basın açıklaması  yapma ihtiyacı hasıl olmuştur.

Talebimiz ; 1995 yılından bu yana hiçbir tahsil farkı gözetilmeksizin Jandarma astsubaylarına verilen 3.600 ek göstergenin aynı şartlar ile bir defaya mahsus olmak üzere tahsil farkı gözetmeksizin emekli Polislere de  verilmesi ve aynı işi aynı Bakanlığa bağlı olarak çalışan iki kurum arasındaki ücret eşitsizliğinin giderilmesi ..

Emekli olunca kesilen, Emniyet hizmetleri tazminatının ve aile yardımının tarafımıza ödenmesi .Görev yaptığımız süre içerisinde ve emeklilikte Devlet’in Bekasına yönelik her türlü saldırılara göğüs geren, yeri geldiğinde gazi ve şehit olan bir teşkilatın emekli polisleri olarak hakkımız olanları istiyoruz. Bir devletin gücünü ve gelişmişliğini gösteren en önemli unsurların başında vatandaşların güvenliğini ve kamu düzenini sağlamadaki başarısı gelir. Vatandaşlarının güvenlik endişesi taşımadan, yaşamını huzur içerisinde sürdürebilmesi ve geleceğe güvenle bakabilmesi o ülkedeki vatandaşların en temel haklarından birisidir.

Güvenliğin bulunmadığı bir yerde temel hak ve hürriyetlerden, özgürlüklerden bahsetmek mümkün değildir. Adalet, özgürlük ve güvenlik dengesinin sağlanması bir devletin temel geçilmez prensiplerindendir . Huzurun olmadığı, can ve mal emniyetinin olmadığı bir ülkede de gelişmeden, kalkınmadan, büyümeden, üretimden ve ihracattan bahsetmek mümkün değildir.

 

Devlet büyüklerimizden  arz ettiğimiz sorunlarımızı bir an önce giderilerek çaresizlik içerisinde bulunan polis emeklilerinin bir an önce rahat nefes almalarıdır . Bir an önce sizlerin sorunlarımızı çözmenizi bekliyoruz..

Hab: Cem Bayram SEÇEN

 

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika