Dolar : Alış : 32.4742 / Satış : 32.5327
Euro : Alış : 34.7084 / Satış : 34.7710
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3256 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Türkiye’nin En Pahalı Yolu 52 Gün Dayandı

06 Mayıs 2019 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Türkiye’nin En Pahalı Yolu 52 Gün Dayandı
Türkiye’nin En Pahalı Yolu 52 Gün Dayandı

Türkiye’nin en pahalı yolu Ordu Çevre Yolu’nun10 kilometrelik ilk etabı açılıştan sadece 52 gün sonra bakıma alındı.

Karadeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında yapımına 8 yıl önce başlanan ve yaklaşık bir milyar lira ile Karadeniz Bölgesi’nin en pahalı yatırımı olan Ordu Çevre Yolu’nun 10 kilometrelik ilk etabının açılışını, 3 Mart günü AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yaptı. Ancak açılışından 52 gün sonra, 25 Nisan’da bakım yapılmak için trafiğe kapatıldı.

Karadeniz Sahil Yolu Projesi hazırlanırken, 1994 yılında, Ordu’nun Altınordu ilçesi merkezinde, 5 kilometrelik şehir içi geçişte dolgu yapılması istendi. Ordulular, yapılmak istenilen şehir içi geçiş projesine karşı çıkarak, binlerce kişiyle yürüyüşler düzenledi. Bunun üzerine projeden vazgeçilerek, Kumbaşı-Boztepe-Karapınar güzergahında farklı proje hazırlandı.

Proje çalışmalarına 2007’de başlanılan Çevre Yolu’nun ihalesi, 553milyon liraya yapılarak, 2012 yılının Temmuz ayında temeli atıldı. Toplamuzunluğu 21,4 kilometre olan yolun ilk etabını oluşturan 10,4 kilometrenin 500metrelik kısmında oluşan heyelan ise çalışmaları aksattı. Bölgede toplam 75kilometre uzunluğunda fore kazıklar çakılarak, heyelan için önlem alındı.

Yaklaşık 1 milyar liraya mal olan Ordu Çevre Yolu’nun ilk etabı tamamlanınca, 3Mart günü Erdoğan’ın Ordu mitinginin ardından Ulaştırma ve Altyapı BakanıMehmet Cahit Turan ve Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ile yaptığıcanlı bağlantıyla hizmete açıldı.  Yolun açılmasıyla birlikte 40 dakikalıkşehir içi geçişi, 10 dakikaya indiği açıklandı.

52 GÜN DAYANABİLDİ

3 Mart 2019 günü Ordu’ya gelen AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan yol, 25 Nisan günü trafiğe kapatıldı. Trafiğekapatılan çevre yolunda asfalt ve köprülerde meydana gelen bazı sorunların  giderilmesi için çalışmalarının yapılacağı ifade edilirken, çalışmaların en az15 gün süreceği belirtildi.

  Yol açıldıktan sonra rahatlayan şehir içitrafiği ise tekrar yoğunlaştı. Özellikle ağır vasıta araç sürücüleri yolun tamolarak tamamlanmadan trafiğe açıldığını ileri sürdü.

KAYNAK : https://ilerihaber.org/icerik/turkiyenin-en-pahali-yolu-52-gun-dayandi-97070.html

BÜLENT ÖZGEN-HABER MERKEZİ

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika