Dolar : Alış : 32.4551 / Satış : 32.5136
Euro : Alış : 34.6559 / Satış : 34.7183
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

TURSAB Turkey Full Speed Özel Seyirci Etabı’nın galibi Mikkelsen

14 Eylül 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»TURSAB Turkey Full Speed Özel Seyirci Etabı’nın galibi Mikkelsen
TURSAB Turkey Full Speed Özel Seyirci Etabı’nın galibi Mikkelsen
     
Türkiye Rallisi, TURSAB sponsorluğundaki Turkey Full Speed Özel Seyirci Etabı ile başladı. Marmaris caddelerinde motor sporları tutkunları ve turistlerin oluşturduğu büyük bir kalabalık önünde gece koşulan etabı Andreas Mikkelsen 2 dakika 3.9 saniyelik derecesi ile kazandı. Norveçli pilot, “Türkiye Rallisi’nin diğer etaplarını sabırsızlıkla bekliyorum. Shakedown’da yaşadığımız sorunlardan sonra şansım döndüğü için mutluyum. Umarım bizim için iyi bir ralli olur” dedi. 
 Start öncesi yağan hafif yağmurun tozlu zemini kayganlaştırdığı etapta İrlandalı Craig Breen, Estonyalı Ott Tanak’ın önünde ikinci sırada bitirdi. Türkiye Rallisi başlamadan bir gün önce Hyundai ile kontratını üç yıl daha uzatan Belçikalı Thierry Neuville, Polonyalı WRC 2 pilotu Kajetan Kajetanowicz ile aynı zamanı elde ederek dördüncülüğü paylaştı. Neuville, “Türkiye Ralli’sinde gireceğimiz mücadeleyi sevdim. Yarın koşulacak etapları sorunsuz ve lastik patlatmadan tamamlamayı umuyorum” diye konuştu. 
 Son beş yılın şampiyonu Ogier, zıplama noktasından sonra kontrolsüz bir inişle ilk 10 dışında kaldı. Fransız pilot “Beklediğimden çok daha fazla zıpladım, bir sonraki viraj için fren yapmaya fırsat bulamadım” dedi. 
 23 ülkeden 45 ekibin katıldığı yarışın start seromonisi Marmaris Marina’da yapıldı. Şampiyonada mücadele eden ekipler hayranlarına imza dağıtarak Türkiye Rallisi’nin sekiz yıl aradan sonra Dünya Ralli Şampiyonası’na katılmasını taçlandırdı. 
 
Ekiplerin son ayarlarını yapmak ve start sıralamalarını belirlemek için çıktıkları shakedown etabınıdan sonra konuşan Jari-Matti Latvala, “2004 yılında Kemer’de yapılan Türkiye Rallisi’nde yarışmıştım. Dört yıl sonra yine Kemer’de ve daha da sonra 2010’da da İstanbul’da yapılana da katıldım.
Istanbul çok daha farklıydı. Çok daha geniş yollar ve daha yumuşak bir zemin vardı. Bu yarış bana 2008 Kemer’i hatırlatıyor ama bu çok daha teknik ve sert. 2009 Acropolis Rallisi’ne benziyor ama o çok daha hızlıydı ve daha geniş yollar vardı. Burada çok daha dar ve teknik. Çok hızlı gidebilirsiniz ama otomobile de zarar verebilir hatta yolda kalabilirsiniz.
Bu yüzden otomobilimizi daha önce hiç yapmadığımız kadar yükselttik. Süspansiyonsa daha sert. Bu bize yardım edebilir. İnsanlar bu otomobillerin (WRC) tank olduğunu sanıyor. Evet çok sağlamlar ama sonuçta tekerleleri ve lastikleri var. Bence Türkiye Rallisi’ni en hızlı olmasa da sorun yaşamadan, lastik patlamadan tamamlayan pilot kazanacak.” dedi. 
 
  Ford Fiesta R5 ile WRC 2’de mücadele eden Murat Bostancı da “Dünya şampiyonasının herhalde en zor en kırıcı etapları söz konusu.  Dünya Şampiyonası’nda yarışan pilotlardan gelen yorumlar da bu yönde. Asıl hedefimiz finişe gelmek ve Türk bayrağını dalgalandırmak. Tahminimce zaten finişe gelirseniz bu yarışta ilk beşte olmak çok mümkün çünkü çok kırıcı ve herkesi zorlayıcı bir yarış.” diye konuştu. 
 Aynı kategoride mücadele eden Yağız Avcı da yol keşfinden sonra “Etapların yaklaşık yüzde 80’ini 90’ını geçen yıllarda düzenlenen rallilerden farklı. O yüzden bariz bir avantajımız yok. Sadece coğrafyayı ve zemini biliyoruz. Otomobiller ve lastikler açısından  oldukça zorlu bir parkur. Lastik limitinin 22’den 26’ya çıkarılması da bunun göstergesi. Otomobiller ve pilotlar da zorlanacak. Yönetmesi zor bir yarış bence. Otomobili ne zaman kollayıp ne zaman hızlı gideceğiniz çok önemli. Bu nedenle sürprizlere açık bir yarış.” dedi.
                                                                                                                                             Haber Editörü : Cem Bayram SEÇEN 

TURSAB Turkey Full Speed Özel Seyirci Etabı Sonuçları

1. Andreas Mikkelsen  Hyundai i20 Coupe WRC        2 dk. 03.9 sn.

2. Craig Breen Citroën C3 WRC                                   2 dk. 06.4 sn.

3. Ott Tanak Toyota Yaris WRC                                    2 dk. 06.7 sn. 

4. Thierry Neuville Hyundai i20 Coupe WRC               2 dk. 07.0 sn.

4. Kajetan Kajetanowicz Ford Fiesta R5 (WRC 2)         2 dk. 07.0 sn.

6. Jan Kopecky Skoda Fabia R5 (WRC 2)              2 dk. 07.3 sn.        

7. Esapekka Lappi  Toyota Yaris WRC                           2 dk.  07.4 sn.

8. Mads Ostberg  Citroën C3 WRC                                 2 dk. 07.8 sn.

9. Jari-Matti Latvala Toyota Yaris WRC                         2 dk. 07.9 sn. 

10. Elfyn Evans  Ford Fiesta WRC                                  2 dk. 08.2 sn.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika