Dolar : Alış : 32.5000 / Satış : 32.5586
Euro : Alış : 34.6207 / Satış : 34.6830
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3256 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Uçan otomobil AirCar uçuşa elverişlilik sertifikası aldı

01 Şubat 2022 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»Uçan otomobil AirCar uçuşa elverişlilik sertifikası aldı
Uçan otomobil AirCar uçuşa elverişlilik sertifikası aldı

Klein Vision tarafından üretilen ve karayolu aracından uçağa dönüşebilen AirCar, Slovakya’da gerçekleştirilen 70 saatlik zorlu uçuş testlerinden geçer not aldı.

Aracı üreten firma Klein Vision, Slovakya’daki ulaşım yetkilisi kurumdan Avrupa Havacılık Güvenliği Ajansı’nca onaylı uçuş sertifikası aldığını duyurdu. Kanatları tamamen toplanabilen Aircar ‘ın 160 beygir gücünde BMW motoru, sabit bir pervanesi ve balistik paraşütü bulunuyor. Aracın mevcut prototipi 28 litre yakıtla 500 kilometrelik menzile sahip. Firma saatte 300 kilometre hızla 1000 kilometre menzil uçabilen yeni prototip üzerinde çalışıyor.

Uçurmak için pilot lisansı gerekli olacak ;Denemeler sırasında 200’den fazla kez kalkış ve iniş yapan yeni araç, 2500 metre yükseliğe kadar ulaşırken saatte 200 kilometre hız sunuyor. Ayrıca üç dakikadan daha kısa bir sürede uçuş moduna geçebiliyor. Gerçekleştirilen yeni testler hakkında Klein Vision geliştiricileri, ”testlerin tüm uçuş ve performans manevralarını içerdiğini ve aracın uçak modunda şaşırtıcı bir statik ve dinamik stabilite gösterdiğini” dile getirdi.   

Sekiz tasarım uzmanı tarafından 100.000 saatten fazla zaman harcanarak geliştirilen AirCar, en son Haziran ayında Slovakya’da bulunan iki havalimanı arasında 35 dakikalık test uçuşunu tamamlanmıştı. Yeni gerçekleştirilen testler ile beraber uçuşa elverişlilik sertifikasına kavuşan yeni aracın, 12 ay içerisinde piyasaya sürülmesi bekleniyor. Adeta gelecekten gelmiş gibi gözüken yeni aracın henüz fiyatı bilinmiyor olsa da, KleinVision aracı uçurmak için bir pilot lisansının gerekli olduğunu söylüyor.. Haber Editörü ; Cem Bayram SEÇEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika