Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

UCLG-MEWA BİRLEŞMİŞ KENTLER VE YEREL YÖNETİMLER ORTADOĞU VE BATI ASYA BÖLGE TEŞKİLATIN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ ETKİNLİĞİ

05 Haziran 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»UCLG-MEWA BİRLEŞMİŞ KENTLER VE YEREL YÖNETİMLER ORTADOĞU VE BATI ASYA BÖLGE TEŞKİLATIN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ ETKİNLİĞİ
UCLG-MEWA BİRLEŞMİŞ KENTLER VE YEREL YÖNETİMLER ORTADOĞU VE BATI ASYA  BÖLGE TEŞKİLATIN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ ETKİNLİĞİ

 

1972 yılında İsveç’in başkenti Stockholm’de 133 ülkenin katılımı ile düzenlenen Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’nda 5 Haziran tarihini “Dünya Çevre Günü” olarak kabul edilmiştir. Anılan tarihten bu yana “5 Haziran Dünya Çevre Günü”, çevre sorunlarına kamuoyunun dikkatinin çekilmesi ve halkın katılımının teşvik edilmesi amacıyla tüm dünya genelinde her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. BM tarafından bu senenin teması “Beat Plastic Pollution (Plastik Kirliliği ile Mücadele)”olarak belirlenmiştir.

 

 #BeatorEatPlastic      #BeatPlasticPollutÖLGEion  #GezegenimizGeleceğimiz2018

Günümüzde, her geçen dakikada bir milyon plastik şişe satın alınmakta ve toplam plastik tüketiminin %50’sini tek kullanımlık plastik ürünler oluşturmaktadır. Dünya genelinde üretilen toplam atık miktarının %10’unu plastikler oluşturmakta ve her yıl okyanuslara ulaşan plastik miktarı en az on üç milyon ton olarak kaydedilmektedir. Son on yıl içerisinde üretilen plastik miktarı ise geçtiğimiz yüz yıl boyunca üretilen toplam plastik miktarını geçmiş durumdadır.

Araştırmalar, 2050 yılına kadar okyanuslardaki plastik atık miktarının toplam balık sayısını geçeceğini göstermektedir. Şüphesiz ki bu durum, sudaki canlı yaşamı için tehdit oluşturmakta ve su kirliliğini önleme açısından plastik kirliliği ile mücadelenin önemini ortaya koymaktadır.

BM tarafından kabul edilen Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nden (SKH) biri olan; 2030 yılına kadar sürdürülebilir tüketim alışkanlıklarının benimsenmesini teşvik eden on ikinci hedefi

 

 

“Sorumlu Üretim ve Tüketim” ve deniz ve kıyı ekosistemlerininin sürdürülebilir biçimde yönetilmesini ve kirletilmeden korunmasını amaçlayan on dördüncü hedefi “Sudaki Yaşam” konusuna dikkat çekmek ve bu anlamda farkındalık oluşturmak için “5 Haziran Dünya Çevre Günü” büyük bir öneme sahiptir.

Bu anlamda, SKH’nin yerelleştirilmesi çalışmalarında işbirliğinin sağlanması bağlamında uluslararası toplumun kabul ettiği günlerde ortak farkındalık oluşturma çalışmaları doğrultusunda Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA), yapacağı etkinliklere belediyeler, kent konseyleri, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör olmak üzere faklı paydaşların katılımını davet etmektedir.

Kampanya kapsamında BM tarafından belirlenen “Beat Plastic Pollution” ana temasına uygun olarak UCLG-MEWA;, plastik üretim ve tüketimiyle mücadelenin aciliyetine vurgu yapılması amacıyla sosyal medya paylaşımlarında kullanılmak üzere #BeatorEatPlastic etiketini belirlemiştir.

 

 

Bu ana etiketin yanı sıra; sosyal medyada yer alacak paylaşımlarda #BeatPlasticPollution #WorldEnvironmentDay  #GezegenimizGeleceğimiz2018     #OurPlanetOurFuture2018      #YerelinÇağı    #EraofLocal ve ayrıca paylaşılacak tweetlerin içeriğine bağlı olarak; SKH’nin ilgili maddelerine atıf yapılarak,  #SKH12  #SDG12  #SKH14  #SDG14 hashtagleri kullanılacaktır. Tüm bu hashtag’ler ile birlikte plastik tüketimi ve atık üretimi ile ilgili rakamsal veriler paylaşılacaktır. Twitter etkinliği, 5 Haziran 2018 sabahı başlayacak olup saat 23.59’a kadar devam edecektir.

Kampanyamızda sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Saygılarımızla,

UCLG-MEWA Genel Sekreterliği

KAYNAK : UCLG-MEWA

YAYINA HAZIRLAYAN : BÜLENT ÖZGEN-HABER MERKEZİ

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika