Dolar : Alış : 32.2448 / Satış : 32.3029
Euro : Alış : 35.1355 / Satış : 35.1988
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3242 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Ufuk Altay sınırları bu şarkıyla aşacak

31 Aralık 2020 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Foto Galeri»Ufuk Altay sınırları bu şarkıyla aşacak
Ufuk Altay sınırları bu şarkıyla aşacak

Kara Seferler’ isimli 3. teklisini, başarılı yönetmen Mert İpek’in çektiği kliple dinleyicilerinin beğenisine sunan Rock müziğin sevilen ismi Ufuk Altay, 2021 senesinde şarkının İngilizce versiyonunu paylaşacaklarının da müjdesini verdi. Türk rock müziğinin önemli isimlerinden biri olan Ufuk Altay, üçüncü teklisi ‘Kara Seferler’i dinleyicisiyle buluşturdu. Şarkının sözleri yine Ufuk Altay imzalı… Müzik, Team BaBaRock ekibinden Sabri Bostan, Atacan Canay, Sinan Güngörer ve grubun eski gitaristi Özkan Bilgin’e ait.

Eserin aranjesini her zaman olduğu gibi Sinan Güngörer yaptı. Bas gitarda Sabri Bostan, klavyede Atacan Canay, elektro ve akustik gitarlarda takımın gitaristi Alptekin Tören askerde olduğundan, sürpriz isim Sinan Güngörer yer alırken, davulda ise yine Yiğit Kundak var. Şarkının klibi için kamera karşısına geçen Ufuk Altay ve Team BaBaRocK ekibi, yine bir önceki klip çekimlerini yöneten ve İngiltere’de iki festivalden özel seçki ödülü kazandıran, usta yönetmen Mert İpek ile çalıştı. Oyun Atölyesi’nde çekilen klipte sosyal mesafeye önem verilmesi ilgi çeken detaylardan. 

UMUT DOLU BİR DÜNYA MÜMKÜN Başarılı sanatçı Ufuk Altay, eserin hikayesini şu cümlelerle paylaştı: “Herkesi etkileyen dünya sorunlarının derinden hissedildiği bu günlerde, duygularımı ifade etmenin en iyi yolu bu şarkıyı yazmaktı. Tüm insanlığın küstahlığını ve açgözlülüğünü ifade etmek isterken, öte yandan birlikte büyütülen umudun geleceğe güzel bir dünya bırakacağını biliyorum.” Şarkı, duyguların karmaşası içinde hüzün, bitkinlik varken umudun birlikteliği yücelteceği bir dünya çiziyor. Şarkı, Türkçe yayınlanmış olsa da 2021 senesinde İngilizce versiyonu ile de yayınlanarak tüm dünyaya ulaştırılması planlanıyor.

ÖDÜLLÜ YÖNETMENDEN ÖVGÜLER “İnandığım ve içinde bulunmaktan keyif aldığım projeler her daim başarıyı beraberinde getirdi bana. Kara Seferler de benim için bu projelerden biri oldu” diyerek sözlerine başlayan klibin yönetmeni Mert İpek ise parçanın ses getireceğini söylüyor. Klip çekerken müziği hissetmenin yönetmen için çok önemli olduğunu kaydeden İpek, “Değerli müzisyen arkadaşlarım Ufuk Altay ve Team BaBaRocK grubunun gözde parçalarından ‘Kara Seferler’ sözleri ve müziğiyle beni kendi içine çekti ve parça bana kendisini derinden hissettirdi. Dolayısıyla parçayı ilk dinlediğim anda ortaya çıkacak olan klip gözümde canlandı. Bu klipte, parçanın derinliğini, sözlerin ne anlatmak istediğini en sade ve en vurucu şekilde göstermek istedim.

Sadeliğin gücünü kullanarak en yalın haliyle, en şiddetli ve derin duyguları yansıtmak istedim. Bu noktada koreografide İlayda Türbedar ve sette her noktada emeği olan, her yere koşturan asistanım Mücahit Can Gültekin’e de emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” değerlendirmesinde bulundu. Ufuk Altay & Team BaBaRocK ekibiyle çalışmaya devam edeceklerinin de müjdesini veren genç yönetmen, “Yine oldukça eğlenceli ve keyifli bir işe imza atmış bulunmaktayız. Birbirimizin ne istediğini anlayabildiğimiz için klip çekimimiz hoş bir akış ve uyum içerisinde gerçekleşti. Bu sebeple Ufuk Altay ve Team BaBaRocK grubuyla keyifli bir işbirliğine daha imza atmanın mutluluğu içerisindeyim” ifadelerini kullandı.

Hab: Cem Bayram SEÇEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika