Dolar : Alış : 32.4742 / Satış : 32.5327
Euro : Alış : 34.7084 / Satış : 34.7710
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Ukrayna’nın Kiev bölgesi İran yapımı kamikaze insansız hava araçlarıyla vuruldu

13 Ekim 2022 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Ukrayna’nın Kiev bölgesi İran yapımı kamikaze insansız hava araçlarıyla vuruldu
Ukrayna’nın Kiev bölgesi İran yapımı kamikaze insansız hava araçlarıyla vuruldu

Ukraynalı yetkililer, Rus kuvvetlerinin Perşembe günü İran yapımı insansız hava araçlarıyla Ukrayna’nın Kiev ve Odesa bölgelerine saldırdığını ve diğer bölgeleri vurmak için füzeler kullandığını söyledi . ilhak edilen Kırım Yarımadası. Kiev’in 50 kilometre (31 mil) batısında bulunan küçük bir şehir olan Makariv yakınlarında gerçekleştirilen bir grev, kritik altyapıyı yok etti. Başkent bölgesinde, aylar önce savaşın doğuya kaymasıyla hayatları normale dönen sakinler yeniden hava saldırısı sirenleriyle uyandı.

Rusya, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yasadışı bir şekilde Rus toprağı olduğunu iddia ettiği Ukrayna’nın işgal altındaki birçok bölgesinde toprak kaybettiği için son haftalarda sivil bölgeleri bombalamayı yoğunlaştırdı . Putin’in destekçileri, Kırım köprüsü saldırısından sonra onu kampanyayı daha da artırmaya çağırdılar. Patlayıcı dolu insansız hava araçlarının herhangi bir can kaybına yol açıp açmadığı netlik kazanmadı. Ukraynalı yetkililer, Rus ordusunun saldırılarının kapsamını artırmasının ardından bu hafta düzinelerce insanın öldüğünü söyledi.

Ukraynalı yetkililer Perşembe günü yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın Rus işgali altındaki topraklarındaki İranlıların Ruslara havadan karaya saldırılar, elektronik savaş ve hedefleme yapabilen Shahed-136 sistemlerini nasıl kullanacaklarını öğrettiklerini söyledi. Onların konuşlandırılması, Rus ordusunun kendi insansız hava araçlarının tükendiğini gösterebilir. Alçaktan uçan hava cihazları, Ukrayna şehirlerini gergin tutmaya yardımcı oluyor, ancak İngiliz Savunma Bakanlığı, İran yapımı dronların, Ukrayna topraklarının derinliklerine saldırı seçenekleri sağlama amaçlarını yerine getirme olasılığının düşük olduğunu ve birçoğunun hedeflerine ulaşmadan önce imha edildiğini söyledi. . Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı Perşembe günü yaptığı açıklamada, hava savunmasının gece boyunca Odesa ve Mykolaiv bölgelerinden altı İran insansız hava aracını vurduğunu söyledi. Rus ordusu, Kerç Köprüsü’nde hafta sonu meydana gelen patlamanın ardından Pazartesi günü Ukrayna’da yaygın saldırılara yeniden başladı. 12 millik mesafe, Moskova’nın gücünün bir simgesi olarak önem taşıyor ve Rusya’nın 2014 yılında Ukrayna’dan ilhak ettiği Kırım’dan askeri malzeme taşıyor.

Rusya parlamentosunun alt kanadının sözcüsü, Rus kuvvetlerinin bu hafta Ukrayna’da 70’ten fazla enerji tesisini vurduğunu söyledi. Ukrayna, köprüdeki bombalamanın sorumluluğunu üstlenmese de, “Kiev rejiminin” gelecekteki saldırılarına “daha ​​sert” bir yanıt vermekle tehdit etti. “Terör saldırılarının tüm organizatörleri ve failleri bulunmalı; Devlet Duma sözcüsü Vyacheslav Volodin Telegram’a yazdı. Rus yetkililer Perşembe günü yaptığı açıklamada, Ukrayna güçlerinin Rusya’nın Ukrayna sınırındaki Belgorod bölgesini bombaladığını söyledi. Bölge valisi Vyacheslav Gladkov’a göre, bombardıman Belgorod kentindeki çok katlı bir konut binasına zarar verirken, bir okul spor sahasına düşen bir mermi patlamadı. Putin, Ukrayna genelinde Pazartesi günü başlayan devasa füze saldırılarının, Kiev’in Kerç Köprüsü’nü hedef alan “terörist” eylemlerine misilleme olduğunu söyledi. Putin, Rusya’nın güvenliğini tehdit eden Ukrayna saldırılarına “sert” ve “orantılı” bir yanıt verme sözü verdi.

Kiev, Pazartesi günkü saldırılar sırasında en az dört kez vuruldu ve ülke genelinde en az 19 kişi öldü ve 100’den fazla kişi yaralandı. Ukrayna ordusu işgal altındaki bölgeleri geri almayı amaçlayan bir karşı saldırı başlatırken, Rus kuvvetleri güney Ukrayna’da sabahın erken saatlerinde saldırıları günlük bir olay haline getirdi. Güneydeki Mykolaiv kentinde, Ukrayna’nın güney cephesinde çatışmalar devam ederken, bir gecede beş katlı bir apartmanı bombaladı. Mykolaiv bölge valisi Vitaliy Kim, 11 yaşındaki bir çocuğun altı saat sonra enkazdan çıkarıldığını ve kurtarma ekiplerinin yedi kişiyi daha aradığını söyledi. Kim, binanın normalde askeri uçakları hedef almak için kullanılan bir tür S-300 füzesi tarafından vurulduğunu, ancak Rus ordusunun belirsiz kara saldırıları için giderek daha fazla kullandığını söyledi. Bu hafta bazı NATO müttefikleri , Kiev hükümetinin işgalci Rus güçlerini yenmek için kritik olduğunu söylediği hava savunma sistemleri de dahil olmak üzere Ukrayna’ya gelişmiş silahlar gönderme sözü verdi. İngiltere Perşembe günü yaptığı açıklamada, Pentagon’un önümüzdeki haftalarda Ukrayna’ya göndermeyi planladığı gelişmiş NASAM uçaksavar sistemleri için füze sağlayacağını söyledi. Ayrıca bilgi toplama ve lojistik destek için yüzlerce ek hava insansız hava aracı ve ayrıca 18 obüs topçu silahı gönderiyor.

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, “Bu silahlar, Ukrayna’nın gökyüzünü saldırılara karşı savunmasına ve ABD NASAMS ile birlikte genel füze savunmasını güçlendirmesine yardımcı olacak.” Dedi. Kiev’in uzun süredir istediği sistemler, füze saldırılarına karşı orta ve uzun menzilli savunma sağlamak üzere tasarlandı. Söz, NATO savunma bakanlarının Brüksel’de Batılı askeri ittifakın gizli Nükleer Planlama Grubu toplantısına öncülük etmesiyle geldi. NATO, Putin’in Ukrayna’nın yasadışı olarak ilhak edilmiş bölgeleri de dahil olmak üzere Rus topraklarını savunmak için her türlü yolu kullanacağı konusundaki ısrarına ilişkin endişeler üzerine önümüzdeki hafta bir nükleer tatkibat düzenlemeyi planlıyor .

NATO, Rusya’nın hareketlerini dikkatle izliyor, ancak şimdiye kadar nükleer duruşunda bir değişiklik görmedi. NATO diplomatlarına göre, Rusya’nın yakında, muhtemelen NATO ile aynı zamanda veya hemen sonrasında kendi nükleer tatbikatlarını yapması bekleniyor. Putin, Kazakistan’ın Astana kentinde düzenlenen bölgesel zirvenin oturum aralarında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Perşembe günü bir araya geldi. BM yetkilileri bir gün önce, toplantının Ukrayna’nın tahıl ihracatının yeniden başlamasına yol açan ve Rusya’nın gübre göndermesine izin veren anlaşmaların uzatılmasına yol açacağına dair umutlarını dile getirdiler. Rusya’nın tahıl ve gübresini Türkiye üzerinden azgelişmiş ülkelere taşımaya kararlıyız” diyen Erdoğan, ürünlerin gideceği ülkeleri Ankara ve Moskova’nın ortaklaşa belirleyebileceğini de sözlerine ekledi. Ukrayna’daki savaş, tarım ürünlerinin sevkiyatını yavaşlatarak gıda kıtlığı ve fiyat artışları yarattı. … Haber ; Cem Bayram SEÇEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika