Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Uludağ’a Doğalgaz Geliyor!

23 Haziran 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Uludağ’a Doğalgaz Geliyor!
Uludağ’a Doğalgaz Geliyor!

 

 

Uludağ Oteller Bölgesine doğalgaz götürülmesi için Heykel Tarihi Valilik Binasında, Bursa Valisi İzzettin Küçük’ün başkanlığında gerçekleşen toplantıya Milli Parklar Bölge Müdürü Mustafa Bulut, BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, Bursagaz Genel Müdür Yardımcısı Şükrü Özen ve diğer yetkililer katıldı.

 

 

Temiz yakıt, temiz çevre diyerek doğa için koruyucu kimliğini öne çıkartan Bursa Valisi İzzettin Küçük Uludağ’a doğalgaz götürülmesi    için gerçekleşen toplantıda; “Bugün Bursa için, Uludağ için hayırlı bir çalışma ile günümüze başladık. Bursa Uludağ Oteller Bölgesinde bulunan BTSO’ nun restore ederek kullanıma açtığı eski sanatoryum, yeni kongre merkezine doğalgaz götürülmesi ile ilgili olarak son kararlarımızı verdik. İnşallah çalışmalarımıza bu yıl içerisinde başlayıp kısa zamanda da çalışmalara son noktayı koyacağız.

Bilindiği üzere Uludağ’ın en önemli sorunlarından bir tanesi ısınma sorunuydu. Oteller ısıtma sistemi için taşıma sistemi ile yakıta ulaşabiliyor. Bu hem maliyetli hem de tehlikeliydi. Şimdi yapılmasını planladığımız doğalgaz boru hattı ile Uludağ Oteller Bölgesi güvenli, temiz ve çevreci yakıta düşük maliyet ile ulaşmış olacak.

Ayrıca yapılacak olan bu hattan fiber optik kablolarda Uludağ’a ulaşacak. Yani Uludağ’ın yaşam standartları çok yükselecek ve Uluslararası niteliğe kavuşacaktır. Burada Bursagaz, Orman Bölge Müdürlüğü, Milli Parklar ve BTSO’nun elbirliği ile çok yakın zamanda bu çalışmalara başlayacağız. Artık Uludağ’ın hep söylenen doğalgaz sorunu ve ısınma sorunu çözüme kavuşuyor. Şehrimize, Uludağ’a hayırlı olsun.” dedi.

Bursa’nın dağ ilçeleri için kısa süre önce projesi imzalanan ve yapımına başlanacak olan Orhaneli, Keles, Büyükorhan ve Harmancık ilçelerimizin yanı sıra Uludağ da doğalgaza kavuşmuş olacak.

KAYNAK  : https://www.enerjigazetesi.ist/uludaga-dogalgaz-geliyor/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+enerjigazetesi+%28Enerji+Gazetesi+-+G%C3%BCncel+Haber+B%C3%BClteni%29

YAYINA HAZIRLAYAN : BÜLENT ÖZGEN-HABER MERKEZİ

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika