Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Uzmanlar Balıkesir’de Deprem Bekliyor

10 Şubat 2020 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»Uzmanlar Balıkesir’de Deprem Bekliyor
Uzmanlar Balıkesir’de Deprem Bekliyor
Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Elazığ depreminden 4 gün sonra Kırkağaç’ta meydana gelen depremden sonrasındaki açıklamasında gelecek depremin nerede olabileceğine dair tahminlerde bulundu.
Uzmanlar Balıkesir'de Deprem Bekliyor

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Elazığ depreminden 4 gün sonra Kırkağaç’ta meydana gelen depremden sonrasındaki açıklamasında gelecek depremin nerede olabileceğine dair tahminlerde bulundu.

Ercan, en son büyük depremini fazlasıyla eski bir tarihte yaşayan Balıkesir bölgesine dikkatleri çevirerek vatandaşları ve yetkilileri uyardı. Ercan, dün 14.26’da Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde gerçekleşen depremin peşinden Kırkağaç’a yakın bölge hakkında uyarıda bulundu.

Ercan, dün yaptığı açıklamalarda şu tespitlerde bulundu: “7 ile 9 km derinde granit katmanı içinde olan M4,8-M5,1 ilk deprem yaklaşık 4 km’lik bir kırık oluşturmuştur. Kırık düzlemi çalışmalarına göre sağ doğrultu atımlı bir kırık işlemiştir.

Bu bölgede kırıklar küçük olduğundan büyük depremler üreterek bir vuruşta gerginliği boşaltamamaktadır. Depremlerle depremcikler Akhisar’ın kuzeyinde, Balıkesir yolu boyunca uzanan iki ana kollu kırıklar boyunca birbirleriyle birleşir biçimde oluşmaktadır.

Son depremle birlikte kırılma, Balıkesir/Sındırgı dolayında Simav kırığıyla kesim yerine ulaşmıştır.” BÖLGEDE EN SON DEPREM 60 YIL ÖNCE İhtimal bir depremin muhtemel hedefi olarak Balıkesir’in Sındırgı ilçesini belirten deprem uzmanı,bölgede meydana gelen son büyük depremin 1969 yılında gerçekleştiğini ifade etti. 

M6,1 depreminden bu yana biriken gerginliğin ancak M6’dan büyük bir depremle boşalabileceğini söyleyen Prof. Dr. Ercan, bölgedeki gerginliğin her an bir depremi getirebileceğini ve bu durumun kesinlikle şaşırtıcı olmadığını önlem alınması gerektiğini belirtti

Kaynak :https://www.haber365.com.tr/gundem-haberleri/uzmanlar-balikesirde-deprem-bekliyor-h176923.html?utm_referrer=https%3A%2F%2Fzen.yandex.com&utm_campaign=dbr

HABER: BÜLENT ÖZGEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika