Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

VI. İstanbul Karbon Zirvesi

08 Nisan 2019 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»VI. İstanbul Karbon Zirvesi
VI. İstanbul Karbon Zirvesi

 “VI. İstanbul Karbon Zirvesi: Karbon Yönetimi, Karbon Teknolojileri ve Karbon Ticareti”, 9 Nisan 2019 Salı günü İstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Zirvede iklim, ekonomi ve enerji konuları masaya yatırılacak.

Dünyanın 1,5 derecelik ısınmasına etkin bir karbon yönetimi ile dur demek ve Türkiye’nin yeşil ekonomi alanında ilerlemesi için yapılması gerekenleri tartışmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) desteğiyle bu yıl altıncı kez İstanbul Karbon Zirvesi’ni hayata geçirecek.

9 Nisan 2019 günü İstanbul Teknik Üniversitesi’nin tescilli yeşil yerleşkesinde gerçekleştirilecek Zirve’de karbon ticareti ve iklim değişimiyle mücadeleye odaklanılacak.

“Sanayimiz iklim dostu gelişebilir. Bunun için kaynak verimliliği, enerji verimliliği, yenilenebilir kaynaklı enerji ve atık yönetimi elimizdeki kuvvetli araçlarımız.”

İklim değişimi krizinin artık uzak bir tehdit olmaktan çıktığına vurgu yapan İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve SÜT-D Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, “Sanayinin büyümesi doğrultusunda iklim değişimine neden olan sera gazlarını azaltmak bir ikilem değildir. Sanayimiz iklim dostu gelişebilir.

Bunun için kaynak verimliliği, enerji verimliliği, yenilenebilir kaynaklı enerji ve atık yönetimi elimizdeki kuvvetli araçlarımız. Sera gazlarını azaltıp, karbonumuzu yönetebiliriz. Karbonun alınması ve satılması yeni bir ticaret alanının, emisyon ticaret sisteminin doğmasına neden oldu. Ülkemiz karbon piyasasından payını almalıdır.

Bu amaçla SÜT-D olarak bu yıl zirve kapsamında uluslararası uzmanlarla karbon ticaretini masaya yatıracağız.”diye konuştu.

İstanbul Karbon Zirvesi başta enerji ve atık iş dünyasından olmak üzere kimya, demir-çelik, çimento, zincir market, gıda, elektrikli ve elektronik eşya, bankacılık, finans sektörlerinin temsilcilerini resmi erk, yerel yönetim, akademi, gençler ve sivil toplum temsilcileriyle bir araya getirecek.

Avrupa Yeniden Yapılanma ve Kalkınma Bankası (EBRD), Uluslararası Emisyon Ticareti Birliği (IETA), Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) ve İş Bankası yöneticileri ‘İklim Finansmanı ve Karbon Piyasası’ konusunu ortaya koyacaklar. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı ve İklim Değişikliği Başmüzakerecisi Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar ile Çevre Yönetimi Genel Müdürü Muhammet Ecel’in katılımının beklendiği Zirve’de ‘Karbon Yönetimi ve Endüstri’ oturumunda yöneticiler karbon yönetimi alanındaki başarılarını sunacaklar.

Sera gazı salımını azaltan ve çevreye pozitif yönde katkı sunanlar ödüllendirilecekler

Zirvede karbonunun muhasebesini iyi tutarak sera gazı salımını azaltan ve çevreye pozitif yönde katkı sunan kuruluşları, İstanbul Karbon Zirvesi’nde ‘Düşük Karbon Kahramanı’ olarak ödüllendirecekler. Bu yıl Düşük Karbon Kahramanı Ödüllerine rekor başvuru geldiğini açıklayan Prof. Dr. Karaosmanoğlu, karbon ayak izini azaltarak iklim değişikliği ile mücadeleye destek olanları ödüllendirerek örnek çalışmaları geniş kitlelere duyurmayı hedeflediklerini söyledi

. Bu yıl SÜT-D “Küçük Karbon Kahramanları”nın büyük ilgi uyandıracağını da belirten Karaosmanoğlu, miniklerin iklim değişikliğine dikkat çekecek güzel bir sürpriz gösteri yapacağını vurguladı.

Kaynak : https://www.enerjiportali.com/vi-istanbul-karbon-zirvesi-9-nisan-2019da-duzenlenecek/

BÜLENT ÖZGEN-HABER MERKEZİ

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika