Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Yağmur Kuşları için Festivali Erteleyecekler

07 Ağustos 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Yağmur Kuşları için Festivali Erteleyecekler
Yağmur Kuşları için Festivali Erteleyecekler
Kuzey Amerika’da yer alan Kanada’da her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Otawa Blues müzik festivali bu yıl 5 Temmuz’da başlayacaktı. Ancak ufak bir pürüz festival tarihinin ertelenmesine yol açtı.

Yağmur kuşları tipik tropikal iklim kuşlarıdır. Kanada’da türün son örneklerinin bulunduğu yağmur kuşları, neslinin tükenmesi tehlikesi ile karşı karşıya.Yeni doğan yavrular bu süreci yavaşlatsa da risk oldukça yüksek.

Bu güzide kuşlar son derece hassas bir doğaya sahip. Gürültüden etkilenen yağmur kuşları kolayca ölebiliyor. İşte bunun yaşanmaması için Kanada’daki Blues müzik festivali ertelendi ve  yavru kuşların büyümesinden sonraki sürece alındı.

Festival Mekanında Yavru Kuşlar Var

Geleneksel olarak her yıl düzenlenen söz konusu festivalin gerçekleşeceği yerde yağmur kuşu yavruları dünyaya gelmiş durumda. Festivalin organizatörleri bu durumun ciddiyetinin farkına varmış olacaklar ki, yeni doğmuş yavru yağmur kuşlarının sesten ve gürültüden etkilenmemeleri için erteleme kararı aldı.

Bilindiği gibi festivaller son derece coşkulu bir kitlenin uğrak adresi oluyor. Üstelik buna müziğin gürültüsü de eklenince hassas yağmur kuşları için ciddi bir risk oluşuyor. Bu nedenle alanda yapılacak festival bir süre ertelenecek.

Yeni bir yer de tayin edilmedi. Çünkü bu bölge Kanadalılar’ın adeta toplanma merkezi ve bunun için yavru kuşların büyümesi ve kulaklarının gürültüye alışık hale gelmesi beklenecek. Festival, bu sürecin ardından hayata geçirilecek.

 

 

Bu Yıl Sahnede Beck Bryan Adams Var

Öte yandan söz konusu Ottawa Blues festivalinde bu yıl Beck, Bryan Adams gibi ünlü müzisyenler de sahne alacak. Blues tutkunlarının heyecanla beklediği festival tüm coşkusuyla gerçekleştirilecek.

Yavru yağmur kuşlarının da bu süreçte büyüyüp serpilmeleri ve sese karşı aşırı duyarlılıklarının son bulması bekleniyor. O zaman bu bölgede konser verilmesi  onlar için herhangi bir sorun yaratmayacak. Bu anlayış Ottawa Blues müzik grubunun olduğu gibi diğer konser organizasyonlarında da devam etmesi toplumun ortak temennisi olmalıdır.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika