Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Yatağan’da termik santralin kömür sahasına karşı dava açıldı

21 Temmuz 2020 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»Yatağan’da termik santralin kömür sahasına karşı dava açıldı
Yatağan’da termik santralin kömür sahasına karşı dava açıldı
Muğla’nın Yatağan ilçesinde bulunan zeytinlik alana termik santral için kömür ocağı açılmasına karşı Yatağan Yeşil Yaşam Derneği üyeleri dava açtı.
Yatağan Yeşil Yaşam Derneği zeytinlik alana termik santral için kömür ocağı açılmasına karşı adliye önünde açıklama yaparken

Fotoğraf: Yatağan Yeşil Yaşam Derneği

Muğla’nın Yatağan ilçesinde bulunan zeytinlik alana termik santral için kömür ocağı açılmasına karşı Yatağan Yeşil Yaşam Derneği üyeleri dava açtı. Dava dilekçesinin verilmesinin ardından Yatağan Adliyesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştiren Yatağan Yeşil Yaşam Derneği bölgelerinde büyük yalanlar eşliğinde büyük talanların gerçekleştirildiğini dile getirdi. Basın açıklamasında “Zeytin karası çocuğumun okul parası”, “Leyne’ye sahip çık” dövizleri taşındı.

Basın açıklamasında konuşan Yatağan Yeşil Yaşam Derneği Başkanı Kazım Erol, 30 yıl sonra Yatağan’da termik santrale karşı halkın ilk kez ‘yetti artık’ diyerek dava açtığını dile getirdi. Dernekleri ile birlikte 20 köylünün Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş’nin kömür sahasına dava açtığını ifade eden Erol, “Bugün Bağyaka ile başlayan, Eskihisar, Yeşilbağcılar ile devam eden tarihimizin, kültürümüzün barbarca yıkımına, talanına ‘Dur’ demek için hukuk yolunu açmaya geldik” dedi.

“SERMAYE EKMEĞİMİZİ, SUYUMUZU ALMAK İSTİYOR”

Üç yıldır antik çağdaki adı Leyne olan Turgut mahallesinin 3. derece arkeolojik sit alanında Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş tarafından hukuk yok sayılarak kömür çıkarılmaya devam edildiğini aktaran Erol, “Kanun açık, ‘Zeytinlik alanlarda 3km çapında hiçbir madencilik yapılamaz’ diyor.

Bizler ekmeği, suyu, havası, toprağı sermaye tarafından elinden alınmak istenen köylüleriz. Gökbel Dağından Bayır’a kadar alan Yatağan Termik Enerji Üretim’in kömür sahasıdır. Yeraltından alacağız diyorlar ama suyumuz gidecek.

Büyük talanlar büyük yalanlar ile oluyor” diye konuştu. Erol son olarak, madenciler bölgeyi terk ettiğinde çocukları için yaşanacak bir çevre ve tarım alanı kalmayacağını söyledi.

KAYNAK : https://www.evrensel.net/haber/409436/yataganda-termik-santralin-komur-sahasina-karsi-dava-acildiÖZER AKDEMİR

HABER : BÜLENT ÖZGEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika